Svilajnacka publika je posle sest godina bila u prilici da ponovo slusa koncert najboljeg srpskog rokabilly benda "Grandpa Candys" a.k.a Cikine Bombone iz Beograda. Njima su drustvo na bini pravile rokabilly nade iz Svilajnca "Snake Eyes". Koncert se odrzao u subotu 22. juna u famoznom Lobi klubu (ex-striptiz bar) koji se nalazi na spratu u strogom centru grada. Pomenuti dogadjaj je svojom zanimljivoscu i neobicnoscu mamio poglede znatizeljnih prolaznika. Energija koju je sirio bila je dostupna svima koji su te vrele i sparne noci setali Krivom carsijom u Svilajncu. 

Grandpa Candys
Organizatori koncerta su iskoristili lokaciju kluba u svrhe propovedanja i sirenja zestokog rokenroll zvuka ziteljima Svilajnca. Posle dugogodisnjeg bivstvovanja po periferiji grada garazne svirke su se prebacile u centar grada. Pomenuta vrucina je u dovoljnoj meri doprinela da poseta bude slabija u odnosu na koncert grckog benda "Voodoo Healers" 30. marta ove godine u Lobi klubu. U svakom slucaju moramo pohvaliti svilajnacku publiku koja je ove noci bila bucna i raspolozena stvarajuci atmosferu gde ste imali utisak da ste na fudbalskom stadionu. 

Snake Eyes
Koncert su otvorili domaci Snake Eyes koji zvuce sve bolje i uvezbanije. Njihov opus je standardan i obojen klasicima 50-tih: Cak Berry, Elvis Prisly, Vanda Jekson. Bend je ove godine poceo sa svirkama, za sada nastupaju po Svilajncu. Posto Svilajnac nema prostor za redovno odrzavanje koncerata mozemo ih cuti kada je Noc muzeja ili za Dan opstine na trgu, ili u Centru za kulturu. Bend predvodi sve bolji kontrabasista Stefan, bubanj svira Koki, solo gitaru pozrtvovani Aca i vokal benda je slatka i talentovana Danica. Zaboravih da napisem da su pored pomenutih imena Snake Eyes svirali i obradu Ace of spades omiljenog mi benda "Motorhead". 

Posle kratkog opustanja i pauze sa razglasa je prstao zvuk legendarnih psychobilly bendova "Batmobile" i "Demented are go". Uz hladno pivce svi smo cekali da se na bini pojavi jedan od najboljih rokenrol live bendova Srbije u poslednjoj deceniji "Cikine Bombone". Nastup zapocinju Elvisovom "Paralyzed", zagrevajuci gladnu i zednu publiku, zeljnu jos brzeg i zesceg ritma. Verovatno je u tom trenutku gazdi Miletu (ex-Priest) laknulo, videvsi da ce okupljen narod pojacati konzumiranje piva. Tako je i bilo. "Bombonice" su bile jos brze i jos ludje, ne dozvolivsi trenutke predaha uzavrloj publici. Odlicna atmosfera na Kohranovoj "Somertime blues", na kojoj je lokalni rokabilac Miki dokazao da zna da peva. Uz fenomenalan saund na Hortonovoj " I'm coming home", Cikine bombone su sve okupljene bacile u nesvest. Izuzetan zvuk twangy gitare koju svira fantastican Jovandeka, uz snaznog kontrabasitu Andreja pojacani ubitacnim virtouzom za bubnjevima Mrkijem koji je zadnjih 3 godine u bendu, Bombone zvuce svetski. U odnosu na svirku od pre 6 godina u Svilajncu, znatno su napredovali ne samo sviracki nego i muzicki. Zvuce savrseno. Nastup koji je trajao oko sat i po zavrsili su autorskom Vampirelom. 

Ovo je bila jos jedna uspesna pankerska svirka u Svilajncu. Vazno je reci da su mnogi mladi ljudi sazrevali i formirali svoju licnost upravo na ovim svirkama.Danas mozemo biti ponosni na ucinjeno, zahvaliti se svim bendovima koji su svirali i podrzali pomenute svirke u Svilajncu, i pozvati sve ljude da nam se pridruze u buducnosti, sireci pozitivne vibracije i naravno pank muziku u provincijskim sredinama Srbije. 

Fantom iz Svilajnca