Evo još jednog izdanja koje nam dolazi iz provincije iz Svilajnca (bez pežorativnog prizvuka molim). X puta sam govorio kako nam ista donosi dragulje i često se zapitate "pa zar je moguće da tamo tako nešto postoji". E pa postoji i postojalo je mnogo ranije nego što mislite. Konkretno, Šut su radili u periodu od 1993. do 2002. Bend je kao što vidite dobrim delom egzistirao u možda najgore vreme i možda je upravo Šut bio beg iz svakodnevnog ludila. U tom periodu su odsvirali pregršt koncerata i ostavili tri studijska snimka. Ovaj materijal (album se zove "Hladna Soba") ipak ne predstavlja neku kompilaciju dosadašnjih pesama već neobjavljene stvari i kao takve one svakako imaju posebno mesto posebno ljudima kojima je ovaj bend značio ili znači. Dakle eto prilike da ako ih ne znate, otkrijete ih a ako ih znate eto vam poslastite u vidu garažnog sirovog pank rok zvuka.
Što se tiče drugog benda sa splita verovatno posredno, pa i neposredno u stvari (pošto imaju jednog zajedničkog člana), BCM predstavljaju naslednika Šuta preuzevši garažnu palicu 2005. I od tada BCM rade i dalje, mada više nekako stidljivo čini mi se. Do sada sam koliko-toliko bio upućen u garažna dešavanja u Srbiji. Pratio sam rad i Šizofrenije, Korozije, Dogza, Hosenfefera... ali nisam imao prilike da se sretnem sa BCM. I sada eto otkrivam da oni iza sebe već imaju par albuma, EP izdanja. Ovaj album je u stvari vid retrospektive te stoga predstavlja pravi način da se upoznate i sa ovim bendom. Ako ste za dobar gitarski zvuk sa, da prostite, mud*ma javite se na http://www.facebook.com/mihajlobelolule.markovic.
Nego kad sam pomenuo Svilajnac i garažni zvuk, pored ovog grada je i Despotovac u kome radi još jedan garažni bend Kontuzija. Znate li nešto o njima? Elem, da završimo ovako: do sada vam je Svilajnac bio poznat po Bidži, vreme je da ga znate po Šutu i Velikim šarmantnim ljudima.
Legalni download na http://www.sendspace.com/file/yy2jpy
Nenad