Odličnu Hard Core/Punk Rock svirku u beogradskom klubu "Blue Moon" su priredili obrenovački pankeri, bendovi Posno Prase i U Zmajevom Gnezdu za koje je sigurno čuo svako ko iole prati domaću pank scenu, a takodje i bend iz Beograda u povoju "Cigla In D Vugla". 


Svirka je bila 28-og marta , u četvrtak, i iskreno se nadam da je to razlog zašto nije bilo više ljudi, koje su ovi bendovi svakako zaslužili. Svirku je uz blago kašnjenje otvorio "Trash Hardcore punk" bend Cigla In D Vugla. Temperament u skladu sa imenom, energični nastup, brzina, snaga, odlične autorske stvari, za moj ukus odlični, direktni tekstovi. Redjali su autorske stvari "Loš Trip", "Metak U Vugla", "Holokaust" i druge. Pitanje je vremena kada će ovaj bend biti neizostavni deo šire scene, a svakome ko ih još nije slušao uživo, to savetujem, jer iz snimaka koji se mogu naći na internetu verovatno ćete podceniti ovaj bend, kao što sam i ja nažalost. 

Sledeća je na "binu" kluba izašla melodična pank rok petorka Posno Prase. Verovatno najkvalitetniji i najiskusniji bend ove večeri, poznat širokoj publici, na žalost, obradom pesme Ramones-a "Blietzkrieg Bop" - "Moj Ćale Postao je Panker". Na žalost kažem, jer ovaj bend svakako ima mnogo boljih autorskih stvari po kojima bi trebalo da ga prepoznaju. Bend je nedavno objavio demo-"Demo Država" sa šest novih pesama (Link za besplatan download nadjite na njihovoj fejsbuk stranici), kao i spot za pesmu sa istog "Selotejp Boj". Njihove energične, melodične stvari, i starije ("Patetična", "Džoni je Skejter", "Tamara je Naci"..), i novije ("Lutka iz Izloga", "Demo Država"..), kao i obrade kultnih američkih pank bendova svirane su ove večeri.. 

I za kraj večeri bend U Zmajevom Gnezdu. Veseli pank rok zvuk, opuštena atmosfera.. Uglavno su prašili stvari sa svog drugog demo snimka "Smrt Fašizmu, Sloboda Čelik 2:0". Pesme uglavnom šaljivih tema do duše često sa ozbiljniji porukama, nego što to izgleda na prvi pogled. Svirane su pesme: "Džordž Kluni", "Istina", "Tebi Mala" i druge.. Preporučujem i ovaj bend kao i prošla dva, koga interesuje neka pronadje demo snimak na njihovoj fejsbuk stranici, ili na sajtu Nocturne Music Magazina.. 

Za kraj, istakao bih opet svoje nezadovoljstvo oko relativno malog broja prisutnih, jer svakako bendovi koji imaju ovako kvalitetan, autorski rad, sigurno zaslužuju mnogo bolje.

Nikola Tomić