foto: Vladan Savić
Niški extreme progressive metal sastav Stellar Tomb objavio je lyric video i visualizer za pesmu "An Acolyte of Her Temple". Ovom pesmom najavljuju svoj debi album "Souls at the Event Horizon" koji će biti objavljen tokom leta ove godine. Pesma govori o nemogućnosti čoveka da po svaku cenu spozna principe po kojima funkcioniše univerzum u kojem obitava. Istražujući ga, progresivno gubi razum i na kraju, savladan količinom informacija, klizi u ludilo.

Bend je album snimio u studijima Buzzbox (bubnjevi, vokali) i Arethusa (gitare, bas, klavijature); za miks je bio zadužen Pavle Samardžić iz studija Arethusa, a za master Vladimir Uzelac (Wormhole Sound Production).



Podsetimo, Stellar Tomb je skupina petorice iskusnih muzičara iz Niša čiji je cilj stvaranje nešto drugačijeg zvuka od onog tipičnog za podneblje sa kog dolaze. Njihov muzički pristup podrazumeva kombinaciju više podžanrova metala, od melodic death i black, preko thrash, do progressive zvuka, otelotvorenog u višedelnim, kompleksnim kompozicijama i višeslojnim tekstovima.

Bend čine: Marko Tričković (vokali), Andrea Tomić (klavijature), Petar Jovanović (gitare), Miloš Đorić (ritam gitare, bas), Dejan Pavlović (bubnjevi).