foto: Elena Tomaš
Lira Vega predstavlja još jedan vizuelno bogat i narativno moćan video spot, ovog puta to je za naslovnu numeru i treći singl s albuma „Posledice rada 1“, koji su još krajem 2022. objavili zajedno sa Pop Depresijom. 

Kao i uvek kada je Lira Vega u pitanju, prijatelji benda su koautori, saradnici, inspiracija i pomoć. Spot „Posledice rada“ nastao je u Kulturnom centru Grad u Beogradu, a snimatelji su bili Ljudmila Stratimirović i Vladimir Đorđević, montažer je Nikola Vrzić. Dejan Vučetić Vuča i Aleksa Miletić su autori promo fotografija za spot, Jasmina Stevanov i Bojan Đurišić su autori rada „Termoelektrana atrakcija“ koji je korišćen u videu.

Što se same pesme tiče, muziku, tekst i aranžman potpisuju Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, dok na kontra-čineli gostuje Radeta Vulić (Popečitelji, Disciplin A Kitschme, Svemirci). U horu su pevali Staša Plećaš, Boris Mladenović i Vladimir Đorđević.

Pesma je snimana u studiju Teslino detinjstvo, za snimanje i produkciju bio je zadužen saradnik grupe Boris Mladenović, dok je mastering radio Radan Đorđević Rahmanee.