Dead Man's Bells "na sva zvona'' objavili još jedan video singl pod nazivom ''Gifts of shame''. Pesma kombinuje dva ženska i muški vokal, zanimljive ritmičke šeme i molsku melanholiju.

foto: Marija Nenadić
Bend je sa izdavačkom kućom Geenger Records aprilskim video singlom ''Retribution'' najavio povratak u etar, a sada su, bogatiji za još jedan ženski vokal, predstavili i drugi singl ''Gifts of shame''. Pesma se pretežno bavi prevrtljivom i upornom prirodom, ali i spremnošću čoveka da prihvati mizerne darove sramote i osećaja krivice.

Gošća na pesmi je omiljena prijateljica benda Jelica Miladinović, sevojnički milozvučni anđeo, kako su je nedavno „prekrstii” u bendu.

''Ideja i jaka želja da je čujemo na jednoj od naših numera je odavno postojala, znali smo da će ukrštanje sa njenim glasom biti pun pogodak, samo nam je bio potreban njen pristanak, pravi odabir pesme i par proba'', kažu u taboru Dead Man's Bells-a.

Za vizuelni ugođaj bio je zadužen Marko Jocić Pupak, sa kojim će bend, kako tvrde članovi, sigurno nastaviti saradnju i u budućnosti.

''Snimanje spota u bivšoj kasarni u Užicu i na spomen - kompleksu Kadinjača proteklo je glatko i slatko, beskrajno zabavni i šarmantni Mare je fantastično vizuelno razigrao atmosferu i tematiku pesme. Šarenolikost kadrova, osvetljenja, odabir mikro lokacija, preklapanja sa siluetama i efektima, od suptilnih do napetih, doneli su definitivno sledeću dimenziju pesmi. Pritom, tih 7 i kusur minuta, koliko pesma traje, deluju kao da je upola kraća, što je u kontekstu današnjih standarda pažnje veliki kompliment autoru spota'', kaže frontmenka benda Dragana Milinković.



Takođe, zanimljivo je da je, ponovni saradnik na producentskoj stolici, Luka Jelisavčić (studio PoDrum), pored očiglednog rada na audio zapisu ovog singla, neočekivano potpisan i kao dodatni vokal u poslednjoj trećini numere.

Debi album, za sada nepoznatog naziva, trenutno je procesu snimanja, a sredinom leta i na jesen očekuje se i povratak benda koncertnim aktivnostima.

Pesmu možete poslušati i na svim streaming platformama: Gifts of Shame (feat. Jelica Miladinović)