Lučansko - užička neo - prog rock petorka objavila novi video singl pod nazivom Retribution.

foto: Marija Nenadić
Nakon samizdat singla Path To Righteous iz 2021. godine, bend se primarno fokusirao na uvežbavanje autorskog materijala i predprodukciju debi albuma, koja je prošle godine privedena kraju. Rad na snimanju pesama je u toku, a ovom prilikom hteli su da se predstave publici u žanrovski malo drugačijem ruhu, što je i ovekovečeno saradnjom sa jednom od glavnih regionalnih izdavačkih kuća - Geenger Records iz Hrvatske.

Prema rečima gitaristkinje benda i autorke spota Vasilije Ristivojević Retribution se vizuelno samo simbolično tematski oslanja na koncept odmazde. Glavni lik odvažno prihvata emotivno stanje u kom se nalazi, što bi se i moglo shvatiti kao vrsta kazne. On mora da se podseti da se od unutrašnjeg nemira ne može pobeći, niti se može vratiti u neko bezbrižno vreme. Tražeći balans u svemu što ga mori, kreće se sam kroz prirodna prostranstva koja bi trebalo da predstavljaju um. Sa druge strane, izbor boja i atmosfere koje krase spot su čist odraz muzike.

Retribution je snimljen i produkcijski skockan u studiju PoDrum u Užicu kod Luke Jelisavčića, sa izuzetkom vokala koji su zabeleženi u studiju OFF kod Aleksandra Jovanovića u Sevojnu. Takođe, za cover art singla zadužen je bio Uroš Ristivojević. Momci i devojke za maj najavljuju još noviteta, stoga treba biti u pripravnosti i ispratiti ovu audio- vizuelnu "odmazdu" koju su nam podarili.