Svojim prvencem “The Sun” ukrajinski SOMALI YACHT CLUB napravio je pravu pometnju na stoner / psychedelic sceni. I kritika i publika su se bukvalno utrkivali ko će više nahvaliti debi album benda čudnog imena. Svi su se složili da odavno nije snimljen album tako sjajne atmosfere, svežih rifova i pamtljivih melodija.

Međutim, morali smo čekati čak četiri godine da bend snimi i izda svoj drugi album. Da li je vredelo čekati toliko? Da li je “The Sea” dostojan naslednik albuma “The Sun”. Odgovor je – i te kako!

Produkcija je još bolja, rifovi još žešći a “space“ pasaži još pihodeličniji i atmosferičniji. “The Sea” je “The Sun“ na steroidima. Nije ovo album koji će vas poneti na prvo slušanje. Nije to kolekcija hitova, niti je to gitarska baražna paljba. Ova ploča je jedinstveni izlet kroz ne samo stoner / psych sound već ovde nalazimo elemente i žanrova kao što su shoegaze, post rock i post metal. Ovo je album koji će vas svojim instrumentalnim delom provesti kroz astralne visine, ne opterećujući vas da ga puštate ponovo i ponovo.

Šest pesama u 53 minuta prođu neverovatno brzo i prosto imate potrebu da pritisnete dugme “ repeat” na plejeru. I putovanje počinje iznova…

Zoran Popnovakov