Dana 22. decembra grupa The OMY objavila je muzički spot za pesmu „Hvala!". Bend se preselio u Beograd pre nešto više od godinu dana, a pesma je posvećena tom iskustvu.

Pevač grupe, Igor Volkov, pevač, tim povodom kaže: „Pesma ’Hvala!‘ se čini kao da je nastala iz vrtloga avantura koje su nas dovele u Beograd. Kad smo stigli ovde, bilo je kao naglo uranjanje u ćirilicu, blokove iz doba socijalizma i sećanja na naše detinjstvo u Moskvi. Delovalo je kao da sve odmah razumemo! Ali kasnije smo shvatili da moramo dublje da kopamo ili možda čak nešto i zakopamo, haha. Mislim, svako od nas je imao svoje unutrašnje putovanje - neko se vraćao, neko slavio - samo živeći. Naš antagonista u pesmi ’Hvala‘ izgleda da radi upravo to - pokušava da razume stvari, da udahne, ali završi u haosu. Međutim, sve što mu je trebalo bilo je jedno malo 'Hvala' samom sebi. Dakle, pružite sami sebi doseljeničku ruku, pre nego što bude kasno. Zapravo, reč ’hvala‘ je postala toliko usađena da je automatski izgovaram, bilo da sam u redu ili na šalteru. Srbizacija, zar to ne zovu tako? Mi svakako utičemo na to gde se nalazimo."

Ovog leta, direktor fotografije Jurij Orlov (Wide Shot Production) koji se takođe preselio u Beograd, upoznao je The OMY sa srpskim rediteljem Nenadom Pržuljem, sa kojim su odmah kliknuli i kome se mnogo dopala pesma. Odlučili su da bi njihova saradnja trebalo da bude inspirisana crtanom serijom „The Ren & Stimpy Show", pa je engleska reč „hectic" postala ključna tokom par meseci. Snimanje je trajalo jedan dan, sa srpsko-ruskim timom koji je radio na tome. Održano je u Ciglani, poznatoj po avangardnim koncertima i festivalu Dev9t.

 

The OMY je jedinstveni muzički projekat koji je postao prepoznatljiv po vlastitom inovativnom stilu i energičnim koncertima. Formirala ga je grupa muzičara iz Moskve i poznat je po spajanju različitih muzičkih žanrova, podrazumevajući improvizaciju, izraz i upečatljiv scenski nastup. Objavili su dva albuma, nekoliko singlova i nastupali zajedno sa viđenijim izvođačima poput A Place to Bury Strangers i Red Snapper. Muzičko putovanje grupe The OMY odvelo ih je u Srbiju i preko Balkanskog regiona u Evropi, gde su počeli da šire svoju muziku, održavajući koncerte širom regiona i ostavljajući trajan utisak na publiku.