Novosadski alternativni sastav, Obojeni Program, zaokružio je u subotu uveče 23. decembra svoju regionalnu turneju, održavši koncert u prepunom Dorćol Platzu. Tokom ove godine, bend je obišao preko 20 najvećih gradova bivše Jugoslavije, uključujući Beograd, Zagreb, Ljubljanu, Podgoricu, Pulu, Novi Sad, Niš, Kragujevac i druge, a najavljeno je da će na proleće sledeće godine izdati i dupli live album na vinilu, koji će zabeležiti energiju i emotivnu povezanost sa publikom tokom ove turneje.

Na ovom koncertu, Obojeni Program je pružio obožavaocima presek svoje četrdesetogodišnje karijere, ujedinjujući se sa vernim fanovima u pevanju omiljenih pesama sa svih osam studijskih albuma. Stihovi vanvremenskih hitova poput „Kad se neko nečem dobrom nada“, „Nebo, nebo plavo je“, „Ona je tu!“, „A, B, C, D Avioni“, „Da li smo naučili živeti u kapsuli“ odjekivali su iz srca Dorćola. Kao predgrupa nastupio je beogradski andergraund bend Supernaut, dodajući poseban pečat večeri.

Autor fotografija koje su pred vama je Igor Starešina (Odličan hrčak). Klik ili svajp (ako gledate sa telefona) i uživajte.

Obojeni program @ Dorćol platz, Beograd, 23.12.2023.