Srbobranac Stevan Pivnički (ex Youth A.D., Drop Dead, Figurative Theatre) nakon dvogodišnje diskografske pauze, uslovljene problemima u funkcionisanju benda, objavio je krajem oktobra na svom Bandcamp profilu novi Acidfather EP, koji sadrži pesme: All Alone, Army of One i The Queen. 

Stevan je autor muzike i tekstova, gitarista i pevač, dok je za bas, bubnjeve i prateće vokale bio zadužen Temerinac Andraš Deak (Kobb, Joys of Life, Chaoist, Ljuska, Todesfall). Inače, Andraš je od 2019. do 2022. bio član benda Acidfather i učestvovao u snimanju njegovog prvog EP Cure Is the Fire, u studiju Piknik. 

Deak je za novi Acidfather EP matricu uradio u kućnim uslovima, a vokali su snimljeni u bečejskom studiju Within Cells, kod Sabolča Keringera, koji je materijal i producirao, a dosad je potpisao miks i mastering EP i singlova bendovima Todesfall, Satan's Acolytes, Praznina, Impermanence i Chaoist.

Na novom Acidfather EP su primetni uticaji bendova Melvins, DopeThrone i Conan, kao i generalno sludge metal žanra, ali je u zvučnoj slici svesno i veoma uspešno postignuta i izražena pripadnost grunge estetskoj i idejnoj orijentaciji.

Acidfather dosad ima četrdesetak minuta objavljenog autorskog materijala, na jednom demou i dva EP izdanja, ali, na žalost, trenutno nije aktivan, jer nema bubnjara. U nadi da će problem s članstvom u skorijoj budućnosti biti rešen, ostaje nam da bendu u ovom svetu ekrana posvetimo pažnju i damo podršku koju zaslužuje.

Milan Đorđević