foto: Ilija Marjanović
Jedan od najaktivnijih bendova na sceni trenutno, Vizelj, koji je krajem prošle godine predstavio dugoočekivani studijski album Ne vidim te od dima, sada predstavlja i sedmi singl sa pratećim video spotom ovoga puta za pesmu “Radijacija”.

Bend je sa novog izdanja do sada objavio već šest singlova sa pratećim video spotovima, a kroz devet pesama sa novog izdanja su “provozali” publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije.

"Sada smo uvereni da imamo jedan od najboljih spotova svih vremena na ovim prostorima, ako ne i najbolji" - rekao je bend o svom novom spotu. "Ovo je kratka priča o tome kako smo se osećali kad smo se više puta izgubili u nepoznatom gradu na turneji. Nikola Romčević je naš omiljeni reditelj i smatramo ga praktično članom benda" – izjavio je bend dodatno o radu na spotu sa Romčevićem, dok Romčević skromno izjavljuje: "Hvala Vam što ste gledali". Uloga direktora fotografije je pripala Milošu Radovanoviću Migovcu, dok je producent spota bio Nikola Uzelac.Novi album je četvrto studijsko izdanje Vizelja, nakon njihovog prvog EP-ja iz 2014., zatim albuma „Naj Bolji“ iz 2017. i EP-ja „Superspektakl“ iz 2018. godine. Godine 2019. godine Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu. Bend čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović.