Legendarni shoegaze bend iz 90-ih Slowdive najavili su krajem juna novi album, "everything is alive", i tom prilikom podelili video za prvi singl "Kisses". "Everything is alive" je prvi novi album benda u poslednjih šest godina i trebao bi izaći 1. septembra preko etikete Dead Oceans. Nakon prvog singla, nedavno su su podelili pesmu “skin in the game”.

foto: Parri Thomas
"Everything is alive" je peti album benda i naslednik odličnog albuma "Slowdive" albuma iz 2017., koji je bio njihov prvi album u 22 godine i prvi otkako se bend ponovo okupio.

Rad na albumu je počeo tako što je Halstead delovao kao pisac i producent, radeći od kuće, a on je u početku video album kao „minimalniji elektronski“, ali kada se ostatak benda uključio, postao je usklađeniji s prepoznatljivim potpisom shoegaze/dream- pop zvuka.

„Kao bend, kada smo svi zadovoljni time, to obično bude jači materijal. Uvek smo dolazili iz malo različitih pravaca, a najbolji delovi su tamo gde se svi susrećemo u sredini“, kaže Halsted.

Goswell dodaje: „Slowdive je u velikoj meri zbir njegovih delova. Događa se nešto što se ne može izmeriti kada se nas petoro nađemo zajedno u sobi.”

Album je sniman tokom nekoliko godina, počevši od 2020. u Courtyard studiju, gde je bend ranije snimao, ali i na raznim drugim mjestima. 

Slowdive danas čine Neil Halstead (vokal, gitara, klavijature), Christian Savill (gitara), Nick Chaplin (bas), Rachel Goswell (vokal) i Simon Scott (bubnjevi, elektronika).