Domaći sastav Projections je nedavno objavio singl pod nazivom "Dream". Od nastanka prve ideje za pesmu do realizacije je prošlo nešto više od godinu dana ali kako kaže frontmen ovog sastava Ilija Kalinić, za ideje je potrebno vreme, ponekad i previše vremena. Iako se dosta dugo radilo na samo jednoj pesmi, vrlo brzo možete očekivati nova izdanja, navode momci iz benda.

foto: Jovana Đukić
Ovaj singl predstavlja i Projections u novom, pomalo zrelijem svetlu. Iz mešavine žanrova jazz-a, prog rock-a, progressive metala, djent-a i jazz fusion-a, momci su se potrudili da predstave nešto unikatno. Pored nove pesme, novitet u bendu su novi basista Filip Boškov i bubnjar Darko Perković.

Singl "Dream" je komponovan i snimljen u kućnom studiju gitariste Ilije Kalinića, zajedno sa Filipom i Darkom. Pesma je prošla kroz mnogo iteracija, čiji se broj verovatno ne bi mogao izbrojati na svih deset prstiju.

Ova pesma, kao i svaka naša do sad, je inicijalno nastala kao ideja gitariste Ilije Kalinića u periodu od juna 2021. do septembra 2021. Tada je bend/projekat bio u fazi mirovanja nedefinisanog kraja usled različitih okolnosti tadašnjih članova. Sve se to privodilo kraju kada su Filip i Darko došli u bend u martu 2022. 

- U pesmi se mogu čuti mnogobrojne inspiracije naših omiljenih muzičara i bendova kao što su Animals As Leaders, Plini, Simon Grove, David Maxim Micić kao i skroman pokušaj sjedinjenja modernog jazz-a i jazz-fusiona u takav zvuk - kaže u izjavi za naš sajt gitarista Ilija i zakljčuje: Za ovu pesmu mislimo da je najpotpunija i najbalansiranija od novih pesama što slede, u aranžmanskom, tehničkom i produkcijskom smislu. Zbog toga smo je izabrali za singl izdanje.