Beogradski pankrok bend Citizen X objavio je novi spot za pesmu “Still Running”, kao treći singl sa prošlogodišnjeg EP “The End of Fiction”.

Direktor fotografije spota je Renato Miškolci, glavnu ulogu u spotu tumači beogradska glumica Dunja Stojanović, dok režiju potpisuje Lana Jeremić, a montažu gitarista benda Nikola Dilberović.

“Imali smo veliko zadovoljstvo i sreću da dobijemo podršku vrlo talentovanih ljudi, koji su uspeli da estetiku, ritam i dinamiku pesme prenesu na spot. Planiramo još jedan video, čime ćemo zaokružiti celo izdanje, pre nego što počnemo snimanje sledećeg”, kaže pevač Citizen X Božidar Simenović.

U okviru predstavljanja ovog EP izdanja na našem sajtu, Božidar je ovako opisao aktuelni singl: 

- Still Running govori o trčanju kroz život i pokušaju da nađeš neki dublji smisao. Neki ljudi se jednostavno ne zadovoljavaju sa onim što imaju i onda jurcaju kroz život tražeći nešto što će da ih uzbudi, pokrene, nešto što će ih učiniti da se osećaju živo. Jednostavno traže više od života, a često na taj način povređuju ljude oko sebe, jer im je najbitnije kako se oni osećaju.

Podsetimo, Citizen X meša različite stilove, od hardkora, do pop-panka, a sadašnju postava sačinjena je od članova koji su svirali u bendovima Doghouse, Kamenolom, UZG, Posno prase, No Comply i Young Husbands – Božidar Simenović (vokal), Nikola Dilberović (gitara), Đorđe Bajić (bubnjevi), Nikola Crvenković (gitara, back vokal) i Petar Janjatović (bas). 

A sada, poslušajmo i pogledajmo singl...