Zagrebačka nezavisna etiketa Geenger Records od danas je bogatija za još jedno ime alternativne scene. Ovog puta su pitanju Citizen X, beogradski melodični pank rok bend sačinjen od iskusnih muzičara poznatim po radu u pređašnjim bendovima sličnog žanrovskog opredeljenja (Doghouse, No Comply, Kamenolom, UZG i Posno prase). 

Samim potpisivanjem Citizen X za Geenger Records objavljeno je i da će se 29. aprila pojaviti Like A Song (pre-save), prvi singl kojim bend i izdavač najavljuju The End Of Fiction EP. Materijal čine četiri nove pesme koje će takođe biti objavljene na svim streaming platformama.

Lyric video za Like A Song je već dostupan na YouTubeu. Bubnjevi su snimljeni u studiju Blaze, a ostatak uglavnom u kučnim studijima. Za miks je bio zadužen Mlađa iz benda Tea Break, master je radio Dino Dolničar, dok je video spot delo Nikole Dilberovića.

Ova pesma služi kao savršena uvertira u dinamični zvuk Citizen X koji svojim materijalom, osim nove postave, donose i određene inovacije u sam zvuk benda. Uprkos činjenici da je u pitanju melodična pank rok balada prožeta horskim napevima, dopadljivim melodijama i dinamičnom ritmikom, ova numera donekle otkriva i iznenađenja koja su Citizen X pripremili na ostatku materijala. The End Of Fiction EP svakako će poslužiti kao sonična poslastica ljubiteljima kalifornijskog panka sa polovine devedesetih, ali ne treba izostaviti i uplive u znatno moderniji zvuk koji ovaj interesantni beogradski bend svakako gaji.

Muzika koju pravimo je kombinacija mladosti, energije i melodičnih nota sa primesama veštine, što zajedno daje veoma konkretan pank rok zvuk koji ljudi mogu da koriste kao gorivo u svakodnevnom životu. Naši tekstovi su izraz naših emocija i iskustava pretočenih u male reči, posvećene slanju poruke da svi možemo da napravimo razliku. Sviramo ovo jer volimo. Ovako se osećamo – kažu momci iz benda. Pa, poslušajmo...

 

Đorđe Miladinović