Britanski pop dvojac Everything But The Girl, najpoznatiji po svetskom hitu „Missing”, objavio je novi singl „Nothing Left to Lose” kao najavu povratničkog albuma „Fuse", nakon 24 godine.

foto: Edvard Bišop
Pevačica Trejsi Torn (Tracey Thorn) i multi-instrumentalista Ben Vot (Watt) objavili su 10 studijskih albuma pre nego što su se razišli 2000. godine, a poslednji im je bio „Temperamental” iz 1999. Njihov najuspešniji album bio je „Walking Wounded” iz 1996.

Sada su objavili prvi singl sa svog budućeg izdanja koji će sadržati 10 pesama, sa modernim dens zvukom, „Nothing Left To Lose”.

Trejsi i Ben su prethodno kao novogodišnju poruku na fejbuku benda objavili da je 2022. za njih bila velika godina, kada su se i zvanično vraili da ponovo da album, prvi u preko dve decenije.

Ben i Trejsi su na novom LP izdanju radili u potpunoj tajnosti kod kuće i u jednom malom studiju tokom proleća i leta 2021. godine. Oko imena albuma Fuse su se tek nakon nekoliko meseci dogovorili, a do tada je imao privremeni naziv TREN dobijen spajanjem njihovih imena (Trejsi i Ben).

„Možda će zvučati čudno, ali uopšte nismo razmišljali o tome kako će album na kraju ispasti. Kada smo ušli u studio u martu 2021. godine, bili smo svesni pritiska nakon dugo očekivanog povratka, ali smo takođe bili otvorenog uma muzički i želeli smo da istražujemo neki novi zvuk.” – izjavila je Trejsi.

„Nikada nismo bili posebno nostalgičan bend – oduvek smo bili poznati po tome da svaki put napravimo drugačiju ploču”, rekao je Vot za NME. „Ponekad to znači ići protiv mejnstrima, ali mi samo pokušavamo učiniti stvari interesantnim i savremenim.”

„Želeli smo da se vratimo sa nečim što moderno zvuči. Samo smo hteli stvoriti delo koje bi zvučalo sjajno sada u 2023. To je bio pokretač”, zaključio je Vot.