„Mister D“ je novi strip serijal na našem sajtuSviđa ti se? Javi ostalima!

Ako govorimo o alternativnom i andergraund stripu u Nišu, ne možemo a da ne pomenemo Dušana Cvetkovića i njegovu grupu Čaj...odličan koja predstavlja stub lokalne andergraund vizuelne umetnosti. Iako je prevashodno prepoznatljiv kao strip autor, Dušan je učestvovao u organizaciji brojnih izložbi, video projekcija lo-fi filmova, radionica stripa. Bavi se i fanzinaštvom i ilustrovanjem.

Iza njega je više od 20 godina aktivnog rada pa je bilo vreme da se i publika van strip sveta upozna sa njegovim aktivnostima. Zato smo nedavno i razgovarali sa Dušanom te vas pozivamo da taj razgovor ispratite  ovde. Tom prilikom dogovorili smo da na našim stranicama objavimo i njegov strip serijal pod nazivom „Mister D“. 


U duhu nekada popularnih strip kaiševa iz dnevnih novina, putem ovog serijala ispratićemo glavnog junaka u raznim situacijama. U velikom broju slučajeva ćete se i sami identifikovati sa njim jer kao i vi, i dalje ide na svirke, zapije se sa drugarima u kafani (gde se redovno kurči), čita knjige i stripove, lenčari. Ali hajde da čujemo šta sam autor ima da kaže o ovom stripu:

- Mister D je jedan 40+ momak koji se nosi sa problemima svojeg doba. I dalje mlad u duši, tvrdoglav, opsednut kako dobrim i korisnim tako i sporednim stvarima. Sasvim običan, kao svako od nas. Ima ženu. U neku ruku je moj alterego.

Ostanite uz nas jer Mister D“ uskoro kreće.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva