Ako govorimo o alternativnom i andergraund stripu u Nišu, ne možemo a da ne pomenemo Dušana Cvetkovića i njegovu grupu Čaj...odličan koja predstavlja stub lokalne andergraund vizuelne umetnosti. Iako je prevashodno prepoznatljiv kao strip autor, Dušan je učestvovao u organizaciji brojnih izložbi, video projekcija lo-fi filmova, radionica stripa. Bavi se i fanzinaštvom i ilustrovanjem.

Iza njega je više od 20 godina aktivnog rada pa je bilo vreme da se i publika van strip sveta upozna sa njegovim aktivnostima. Zato smo nedavno i razgovarali sa Dušanom te vas pozivamo da taj razgovor ispratite  ovde. Tom prilikom dogovorili smo da na našim stranicama objavimo i njegov strip serijal pod nazivom „Mister D“. 


U duhu nekada popularnih strip kaiševa iz dnevnih novina, putem ovog serijala ispratićemo glavnog junaka u raznim situacijama. U velikom broju slučajeva ćete se i sami identifikovati sa njim jer kao i vi, i dalje ide na svirke, zapije se sa drugarima u kafani (gde se redovno kurči), čita knjige i stripove, lenčari. Ali hajde da čujemo šta sam autor ima da kaže o ovom stripu:

- Mister D je jedan 40+ momak koji se nosi sa problemima svojeg doba. I dalje mlad u duši, tvrdoglav, opsednut kako dobrim i korisnim tako i sporednim stvarima. Sasvim običan, kao svako od nas. Ima ženu. U neku ruku je moj alterego.

Ostanite uz nas jer Mister D“ uskoro kreće.