Dead Dog Summer
su post-hardcore bend iz Čakovca, a "Sometimes" je njihov drugi singl koji najavljuje album prvenac "A Place of Someday". Podsetimo, bend se predstavio javnosti najpre svojim prvim demo singlom "A wish" o kome smo i pisali. Nakon toga objavili su i "A place of someday" i prvi spot za numeru "Diamondsa and Thorns".

Muzika koju sviraju je najlakše opisati kao post-hardcore, a tu se isprepliću i različiti žanrovi, od punka, mid 90-ies screama, hardcorea i sličnih žanrova, a njihov zvuk je kombinacija prštećih i žestokih gitara, vrištećih i melodičnijih vokala s čvrstom ritam sekcijom.

"Sometimes", pesma koju su upravo predstavili, govori o životu koju živimo, o tome kako često živimo tuđe snove, a svoje odlažemo kako bi udovoljili drugima da ih ne razočaramo, a kada shvatimo da to nije naš život onda je vreme za promene. Stihovi sasvim lepo govore:

"And sometimes I wonder how I buried them deep inside.
This is the time, this is my why, my passion, this is my life.
And sometimes I wonder how I buried them deep inside.
And sometimes I wonder what triggers it and hold it tight.
I resign, the life I had, that I lived, it wasn't mine."


Dead Dog Summer su osnovani krajem 2020. godine nakon nekoliko godina pauze članova od sviranja po raznim bendovima. Članovi benda su Igor Bistrović (gitara i vokal), Krešo Žerjav (bass i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi). Sva trojica su bili aktivni na sceni u prvoj deceniji 2000-ih u raznim čakovečkim i zagrebačkim bendovima (Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite, Youth Against,...), a Dead Dog Summer je njihov povratak na nezavisnu scenu. Bend tokom 2022. godine u svojoj prostoriji za probe snima prvi album "A Place of Someday", a za miks i master je zadužen Ivan Jakić iz zagrebačkog studija Kut Sobe. Album izlazi 23. septembra za Geenger Records.