Čakovečki post-hardcore bend Dead Dog Summer svoju saradnju sa zagrebačkom izdavačkom kućom Geenger Records najavljuju prvim zvaničnim singlom i video spotom za stvar "Diamonds and Thorns" sa njihovog prvog albuma "A Place of Someday" koji izlazi u septembru ove godine. Podsetimo, bend se predstavio javnosti svojim prvim demo singlom "A wish" o kome smo i pisali. Nakon toga objavili su i "A place of someday".

Bend je materijal snimao sam u svojoj prostoriji, a za mix i master je bio zadužen Ivan Jakić iz studija Kut Sobe. Spot su snimili u čakovečkom klubu Prostor, a za snimanje i montažu je bio zadužen Alex Drvenkar, poznatiji kao Zračni Alex.

Stvar "Diamonds and Thorns" je priča o uzimanju stvari i osoba "zdravo za gotovo" i poricanju stvarnosti u kojoj živimo, o konstantnoj vrtnji u krug i čekanju da se stvari u životu same poprave i strahu koji nas koči da bi napravili prvi korak ka svojoj sreći.

Dead Dog Summer je relativno mladi bend na hrvatskoj sceni, osnovan krajem 2020. godine, a čine ga Igor Bistrović na vokalu i gitari, Krešo Žerjav na bassu i vokalu i Boris Strahija na bubnjevima. Bend trenutno priprema promo turneju za jesen koja bi trebala pokriti Hrvatsku i okolne zemlje. Intervju sa njima možete pročitati na našim stranama.