Dead Dog Summer: post-hardcore trio ima prvi zvanični spot za pesmu „Diamonds and Thorns“Sviđa ti se? Javi ostalima!


Čakovečki post-hardcore bend Dead Dog Summer svoju saradnju sa zagrebačkom izdavačkom kućom Geenger Records najavljuju prvim zvaničnim singlom i video spotom za stvar "Diamonds and Thorns" sa njihovog prvog albuma "A Place of Someday" koji izlazi u septembru ove godine. Podsetimo, bend se predstavio javnosti svojim prvim demo singlom "A wish" o kome smo i pisali. Nakon toga objavili su i "A place of someday".

Bend je materijal snimao sam u svojoj prostoriji, a za mix i master je bio zadužen Ivan Jakić iz studija Kut Sobe. Spot su snimili u čakovečkom klubu Prostor, a za snimanje i montažu je bio zadužen Alex Drvenkar, poznatiji kao Zračni Alex.

Stvar "Diamonds and Thorns" je priča o uzimanju stvari i osoba "zdravo za gotovo" i poricanju stvarnosti u kojoj živimo, o konstantnoj vrtnji u krug i čekanju da se stvari u životu same poprave i strahu koji nas koči da bi napravili prvi korak ka svojoj sreći.

Dead Dog Summer je relativno mladi bend na hrvatskoj sceni, osnovan krajem 2020. godine, a čine ga Igor Bistrović na vokalu i gitari, Krešo Žerjav na bassu i vokalu i Boris Strahija na bubnjevima. Bend trenutno priprema promo turneju za jesen koja bi trebala pokriti Hrvatsku i okolne zemlje. Intervju sa njima možete pročitati na našim stranama.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva