Čakovečki bend Dead Dog Summer predstavlja svoj prvi singl „A Wish (All About Me)“ koji najavljuje njihov prvi album planiran za početak iduće godine.

Dead Dog Summer su novo ime na hrvatskoj punk/hardcore sceni, a čine ga Igor Bistrović (gitara, vokal), Krešo Žerjav (bass, vokal) i Boris Strahija (bubnjevi).

Ovaj trio aktivan je na sceni više od 25 godina te su bili deo nekadašnjih bendova The Farewell Reason, Nikad, Senata Fox, Implicite, Youth Against i mnogih drugih.

Bend je osnovan krajem 2020. godine, a sama ideja o novom bendu se već dugo kuvala u glavama članova pa su pandemija i lockdown bili odlično vreme za ujedinjenje, druženja i radu na onome što najviše vole, a to je stvaranje muzike i sviranje.

Kad bi opisivali glazbu Dead Dog Summer, najlakše bi bilo reći da se radi o post hardcore-u kakav se svirao krajem 90-ih, a naziv predstavlja „pasju vrućinu“ koja je vladala u prostoriji za probe poslednjih godinu dana otkako su momci stvarali svoj album prvenac.

O svom prvom singlu kažu sledeće: 

Stvar A Wish (All About Me) govori o odnosu dvoje ljudi koji nemaju više zajedničke ideje i ciljeve, već im se putovi razdvajaju i nisu više spremni na kompromise i žele nešto samo za sebe i preuzimaju svoj život u svoje ruke. To je njihov izlaz iz neke sigurne zone u kojoj je super, bilo da se radi o poslu, odnosima ili bilo čemu u života. Većina stvari na albuma je osobne prirode gdje se mi sami borimo sa svojim najgorim neprijateljom, a to smo mi sami. Ova stvar je izabrana za prvi singl jer možda najbolje opisuje zvuk benda, no ima tu i žešćih i “pankerskijih”, kaotičnijih stvari, a i prva je bila gotova.

Bend je snimio kompletan materijal u vlastitom studiju, dok je miks odradio Filip Sertić iz studija Depth. Dok ne stigne album, slušamo pesmu „A Wish (All About Me)“.