Venus 5 – Venus 5Sviđa ti se? Javi ostalima!

„A lot of eye candy, but no substance“ je jedan od komentara na koji sam naišao istražujući o ovom bendu. Osoba koja je komentarisala je u pravu, ali i nije. Sa jedne strane, imamo vizuelno predstavljanje benda gdje je seksipil u prvom planu, i to debelo u prvom planu i prenaglašen sa jasnim ciljem da se golica mašta. Pretjerano je svakako, i ne opravdavam, ali nastavite da čitate. Na svakom koraku su prikazane pet pjevačica u svom najboljem i najekstravagantnijem izdanju kao da su na nekoj modnoj pisti, a Jelena Milanović pokazuje i dodatni Balkanski izoštreni osjećaj/infatuaciju za facijalnu hirurgiju. Njihova fizička ljepota je prenaglašena napadnom šminkom i oblačenjem i bukvalno servirana tako da u potpunosti zahvati pažnju muškog pilećeg mozga koji samo misli o prokreaciji te mu u toj magli euri, dolari i jeni bukvalno ispadaju iz džepa. Međutim, u svoj toj čorbi sisa, guzica, seksističkih komentara, čistog vizualnog doživljaja i pretjerivanja sa šminkom, većina zapostavlja muzičku stranu projekta, a to je greška, jer, ruku na srce, ima i što da se čuje.

Naravno, ovo je još jedan od komercijalnih projekata Frontiers Records, ali su ljudi shvatili da pored te komercijalne strane mogu provući i kvalitet, taman toliko da se ne može reći da je totalna ljiga. U svijetu u kome je uspjeh primaran i sve se svodi na brojke prodajnih jedinica, ovo je kompromis. Da li je i opravdan? Sve je do vašeg ukusa. Napomenuo bih da se treba susdržati od svakakvih neumjesnih homofobnih komentara jer im nije mjesto.

Odličan primjer je pjesma „Because of You“ - srceparajuća do zla Boga, spot na kome se reklamiraju dekolte, veš i korzeti, ali sa meodijom koja drži pažnju od samog početka. Eto, u tome su uspjeli u potpunosti, a ostale pjesme su po istom principu. Tektovi su srceparajući i klasični klišei ljubavnih jada sa pojedinim izuzetcima i tu ne treba trošiti previše riječi. Muzika je uspješan koktel klasičnog i modernog metala sa mnogo melodije. Ni tu nema što mnogo da se kaže sem da će te slušati jer vam prija, ili nećete. Vrlo jednostavno.

Na kraju, Venus 5 je projekat gdje pet djevojaka pokazuju što i koliko mogu (vokalno kao i fizički) i odlična je reklama. Takva su vremena i treba se adaptirati. Koju tačno korist će izvući je sada potpuno nebitno, ali svakako hoće. Muzičari su takođe pokazali što umiju, a najviše realne koristi će izvući autori ovih pjesama te sam izdavač jer imaju proizvod koji će da prodaje i imaju muzičare i izvođače koji mogu da se iskoriste za enti broj drugih projekata. Ramifikacija mogućnosti samo ovog jednog albuma, za pametnog izdavača, je pravi rudnik zlata.

Znači, ima „eye candy“ ali ima i muzike i ako ste skloni slušanju, pronaćićete dovoljno razloga upravo za slušanje.

Nikola FranquelliSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva