Nikola Vranjković - Teorija zabaveSviđa ti se? Javi ostalima!

Evo kako stvari stoje. Mogu da pišem stranice hvalospjeva i da dosadim i Bogu i narodu, ali ne mogu, neću. Zašto? Šta bih dobio sa time? Pred sobom imam još jedan veliki iskreni rad Nikole Vranjkovića, i što sada ima ja tu da dodajem ili oduzimam. Pa nisam ja napisao ove, uhu i duši nevjerovatno ugodne pjesme, da bih nešto palamudio i dodavao. 

Priznaću vam nešto, i izvinite na digresiji. Ne pišem recenzije već neko vrijeme jer me malo što više dovoljno iznenadi da bih o tome i pisao, a pisao bih jer mi to čini zadovoljstvo. Razočaran sam, najviše umoran i smoren od svakakvih sranja sa muzičke scene koji prolaze kao umjetnost! Gadi mi se i povraća od 90% scene. A onda, nenadano, iz vedra neba pa pravo u rebra, izleti „Teorija Zabave“ koja je svjetlo u pomrčini, i koja prija, i koja miluje oči i uši, koje me uhvati za ruku i povede na putovanje, na bijeg od svakodnevnih gluposti, od trke, potpuno nepotrebne brige. Muzika Nikole Vranjkovića je lijek za stres, ona uspori sve i dovede u red - biće, duh, tijelo. Ma garantujem da i ciklus reguliše bolje nego mjesec, a ako pustim mašti po volji, vjerovatno bi i planete doveo u perfektan red.

Samo refren sa istoimene pjesme „Teorija Zabave“ je putovanje kroz meandre mašte i mogao bih da ga vrtim dok mi uši ne prokrvare. Hvala Nikoli Vranjkoviću što nam je podario još jedan muzički dragulj i za kraj vam mogu samo reći da ove četiri pjesme slušate do besvjesti i da ne komplikujete sebi život bespotrebno. Živi bili, mirno more i puno lijepe muzike.

Nikola FranquelliSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva