foto: Atiba Jefferson
Interpol su početkom aprila najavili novi album, "The Other Side of Make-Believe", i tom prilikom podelili video za pesmu, “Toni” a ubrzo zatim i video za pesmu "Something Changed". Sada su podelili "lyrics" video za pesmu "Fables".

Frontmen Paul Banks o pesmi je izjavio: „Pesma poseduje lagan vokal sa optimističnim tekstovima i živahnim ritmom bubnja koji podsjeća na klasični R&B sa naglaskom na zlatno doba hip hopa. To je letnja pesma na koju smo posebno ponosni.”

 "The Other Side of Make-Believe" sedmi je album benda, naslednik EP-a "A Fine Mess" iz 2019. i albuma "Marauder" iz 2018. Rad na album započet je na daljinu 2020. godine, a 2021. trio se lično okupio u iznajmljenoj kući u Catskillsu u saveznoj državi New York kako bi radili na materijalu. Zatim je album završen u severnom Londonu kasnije 2021. Flood (aka Mark Ellis) i Alan Moulder su producirali album.

“Zaista smo izuzetno prošli u ovoj situaciji,” kaže Fogarino u saopštenju za javnost u vezi sa radom na samom početku komponovanja albuma.

“Rad na daljinu i individualno stvaranje je u početku bilo novo i prilično sirovo iskustvo za nas, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje” – rekao je gitarista Daniel Kessler. Pevač Paul Banks dodaje kako je počeo da piše album, kada je zbog globalne pandemije zaglavio u Edinburghu gotovo devet meseci.

“Obično stvari stvaramo uživo u jednoj prostoriji za instrumentima, ovo je bilo prvi put da ne moram da vičem preko seta bubnjeva”, zaključio je on.