INTERPOL podelili singl „Fables“, poslednji pred izlazak novog albumaSviđa ti se? Javi ostalima!

foto: Atiba Jefferson
Interpol su početkom aprila najavili novi album, "The Other Side of Make-Believe", i tom prilikom podelili video za pesmu, “Toni” a ubrzo zatim i video za pesmu "Something Changed". Sada su podelili "lyrics" video za pesmu "Fables".

Frontmen Paul Banks o pesmi je izjavio: „Pesma poseduje lagan vokal sa optimističnim tekstovima i živahnim ritmom bubnja koji podsjeća na klasični R&B sa naglaskom na zlatno doba hip hopa. To je letnja pesma na koju smo posebno ponosni.”

 "The Other Side of Make-Believe" sedmi je album benda, naslednik EP-a "A Fine Mess" iz 2019. i albuma "Marauder" iz 2018. Rad na album započet je na daljinu 2020. godine, a 2021. trio se lično okupio u iznajmljenoj kući u Catskillsu u saveznoj državi New York kako bi radili na materijalu. Zatim je album završen u severnom Londonu kasnije 2021. Flood (aka Mark Ellis) i Alan Moulder su producirali album.

“Zaista smo izuzetno prošli u ovoj situaciji,” kaže Fogarino u saopštenju za javnost u vezi sa radom na samom početku komponovanja albuma.

“Rad na daljinu i individualno stvaranje je u početku bilo novo i prilično sirovo iskustvo za nas, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje” – rekao je gitarista Daniel Kessler. Pevač Paul Banks dodaje kako je počeo da piše album, kada je zbog globalne pandemije zaglavio u Edinburghu gotovo devet meseci.

“Obično stvari stvaramo uživo u jednoj prostoriji za instrumentima, ovo je bilo prvi put da ne moram da vičem preko seta bubnjeva”, zaključio je on.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva