Novi singl “Toni” poznatog američkog indie rock benda Interpol, najavljuje njihov sedmi album “The Other Side of Make-Believe”, a koji izlazi 15. jula za Matador Records. 

foto: Atiba Jefferson
Album otvara novi teren za grupu, paralelno sa istraživanjem zlokobnih podvodnih struja savremenog života. Nove pesme koje nam priprema ova njujorška četvorka prožete su novootkrivenom pastoralnom atmosferom. Serpentinska gitara Daniel Kessler-a, vrhunski aranžmani, precizni udarci Samuel Fogarino-a koji razboja svojim perkusionističkim strukturama, podržavaju melodični glas Paul-a Banks-a koji odiše ranjivošću i verovatno će većinu dugogodišnjih obožavatelja uhvatiti nespremne.
Na kraju krajeva, Banks kaže:

"Uvek postoji sedmi put za prvi utisak."

Prvi singl „Toni” stiže nam kao prvi deo dvodelnog plesnog filma u režiji Van Alpert-a (Post Malone, Machine Gun Kelly), a drugo poglavlje sledi uskoro. O saradnji sa režiserom Banks napominje:

„Bilo je sjajno raditi sa Van Alpert-om na spotu za našu pesmu 'Toni'. Povezala nas je zajednička filmska inspiracija, kao i strast prema klasičnim muzičkim video snimcima od Glejzera, Kaningema i Džonsa. Van je, po mom mišljenju, u klubu sa ovim legendama; i uzbudljivo je gledati ga kako gradi svoj trajni rad.”

Režiser spota Van Alpert kaže: „Napisao sam ludu ideju za koju sam osećao da predsatavlja novi INTERPOL, hipermoderni filmski plesni film. Priča „Ljubavnik je u bekstvu“, sa klasičnim završetkom na litici. Radeći za moj omiljeni bend svih vremena ovo je bio posao iz snova! Paul Banks je sve povezao i uzdigao koncept, jer je on prirodno veliki glumac, umetnik i saradnik.”



Na leto 2020. bend je počeo da radi na pomenutom albumu ‘’na daljinu’’, a svako je od kuće sam razvijao ideje, kako bi ih zatim podelio s drugim članovima benda, putem interneta. Materijal je sniman u Londonu tokom prošle godine uz pomoć legendarnih producenata Flood-a (Depeche Mode, Nine Inch Nails, U2..) i Alana Moulder-a (The Smashing Pumpkins, Killers, Arctic Monkeys, Foo Fighters..).

“Rad na daljinu i individualno stvaranje je u početku bilo novo i prilično sirovo iskustvo za nas, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje” – rekao je gitarista Daniel Kessler. Pevač Paul Banks dodaje kako je počeo da piše album, kada je zbog globalne pandemije zaglavio u Edinburghu gotovo devet meseci .

“Obično stvari stvaramo uživo u jednoj prostoriji za instrumentima, ovo je bilo prvi put da ne moram da vičem preko seta bubnjeva”.