foto: Atiba Jefferson

Interpol su početkom meseca najavili novi album "The Other Side of Make-Believe", i tom prilikom podelili video za pesmu, “Toni”. Sada su podelili video za pesmu "Something Changed", javlja FatHipster. Ovaj spot je kao i prethodni režirao Van Alpert a predstavlja nastavak kratkog filma započetog prethodnim spotom.

O pesmi i video spotu Paul Banks je rekao: „U 'Something Changed', drugom delu našeg kratkog filma s Van Alpertom, stvarnost i sanjarenje se spajaju i naša dva glavna lika nalaze se u svojevrsnom stanju sna — dok ih neumoljivo progoni zlokobna figura (koju igram ja.) Životi njih troje su isprepleteni u magli straha, odmazde, želje i prkosa. Ko će dobiti ono što zaslužuje? Ostanite sa nama i saznajte.”

Alpert, reditelj spota je dodao: „Polu i meni se sviđa ideja da je 'Something Changed' bilo poput sna. Kao da se naša dva glavna lika bude iz onoga što se dogodilo u 'Toni' i njihovi životi su nepopravljivo drugačiji. Oni su sada u begu od neke iskonske i pritajene mračne sile.” 

Interpol čine Daniel Kessler, Paul Banks i Sam Fogarino. "The Other Side of Make-Believe" sedmi je album benda, naslednik EP-a "A Fine Mess" iz 2019. i albuma "Marauder" iz 2018. Rad na album započet je na daljinu 2020. godine, a 2021. trio se lično okupio u iznajmljenoj kući u Catskillsu u saveznoj državi New York kako bi radili na materijalu. Zatim je album završen u severnom Londonu kasnije 2021. Flood (aka Mark Ellis) i Alan Moulder su producirali album.