Grupa Red Hot Chili Peppers je najavila dvanaesti studijski album „Unlimited Love“, koji će biti objavljen 1. aprila, povratničkim singlom „Black Summer“.

Bend je (nakon više godina) obnovio saradnju sa gitaristom Džonom Frušanteom i višegodišnjim saradnikom, producentom Rikom Rubinom. Pesma „Black Summer“ poseduje prepoznatljiv gitarski rif, karakterističan zvuk benda RHCP, na koji se nadovezuje introspektivan tekst.

foto: Clara Balzary
Džon, Entoni, Čed i Fli su povodom nove pesme izjavili:

- Jedina namera nam je bila da se izgubimo u muzici. Proveli smo hiljade sati, usavršavajući se kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Dane, nedelje i mesece smo proveli slušajući jedni druge, slobodno komponujući, svirajući i aranžirajući. Zvuci, ritmovi, vibracije, reči i melodije – sve nas je oduševljavalo. Žudimo za tim da obasjamo planetu; da podignemo, povežemo i zbližimo ljude. Svaka od pesama na našem novom albumu „UNLIMITED LOVE“ predstavlja aspekte koji odražavaju naš odnos prema univerzumu. To je naša životna misija. Hvala vam što nas slušate, nadamo se da ćete uživati. ROCK OUT MOTHERFUCKERS!“

- Što se mene tiče, ova ploča reflektuje ljubav i veru koju smo imali jedni prema drugima tokom snimanja albuma - dodao je Frušante.