Ako ste odrastali krajem 80-ih i 90-ih velika je verovatnoća da ste vozili skejt. Ako ste vozili skejt velika je verovatnoća da ste se njime "zarazili" upravo gledajući film "Thrashin'". Ako ste gledali ovaj film sigurno ste upamtili noćnju jurnjavu u čijoj pozadini ide pesma "Wild in the streets". I tako ste najverovatnije otkrili Circle Jerks.

foto: Atiba Jeferson

Legende hardkor panka ove godine obeležavaju 40 godina od izdavanja svog drugog studijskog albuma "Wild in the streets". Tim povodom urađen je i spot za naslovnu numeru koji najavljuje luksuzno reizdanje. Spot koji nas tehnikom snimanja, VHS estetikom, starim VHS snimcima, garderobom, skejterskim trikovima ali i gostima koji se pojavljuju vraća četiri decenije unazad. Da, na momente deluje i kao da ponovo gledate "Thrashin'".

Spot je radio Atiba Jeferson a u spotu se osim samog benda pojavljuju i skejteri: Eric Koston, Victoria Ruesga, Lance Mountain, Kevin “Spanky” Long, Steve Olson, Sal Barbier, Rowan Zorilla, Sean Malto, Anaiah Lei, Christian Hosoi, Tony Hawk, Lizzie Armanto, Dashawn Jordan i Max Perlich.

Evo šta je Atiba izjavio o samom snimanju spota:

- Da ste mi kao trinaestogorišnjaku koji sluša Wild in the Streets rekli da ću jednoga dana režirati spot za Circle Jerks, pomislio bih da nema šanse. Ta ploča je izašla pre 40 godina, kada sam ja tek imao pet. A evo upravo nedavno, Joe Nelson i Sammy Siegler iz Trust recordsa su me zamolili da režiram spot za remasterizovanu pesmu Wild in the Streets. To je za mene bila velika čast.

Ty Evans, direktor fotografije i ja smo smislili koncept da stare VHS snimke od pre 40 godina ukombinujemo sa novim u kojima će biti prikazani neki današnji mlađi skejteri ali i profesionalne skejterske legende. Nabavili smo skejtove koji su kao iz tog perioda i zamolili smo ih da izvode trikove koji su tada bili aktuelni. 

Ovo je bio moj način da obeležim 40 godina pank i skejtbord istorije.

Na stranici Thrasher magazina, gde je spot doživeo svoju premijeru, možete pogledati i fotografije sa snimanja.