Beogradska power-pop grupa Magic Bush promovisala je svoj drugi album, „Put za Shangri-La“ u društvu mnogobrojnih prijatelja i saradnika u praznično okićenoj prodavnici Jugoton – Croatia Records u centru Beograda. Među gostima su bili Srđan Gojković-Gile, Prljavi inspektor Blaža, Zdenko Kolar, Dejan Cukić, Miroslav Cvetković - Cvele (Bajaga i instruktori), kao i muzički publicisti, novinari i fotografi.

Svoje prvo izdanje na našem jeziku bend je u oktobru 2019. godine najavio spotom „Dani te kriju od mene“. Ubrzo su završili rad na albumu, ali su pandemija Covid-19 i promena izdavača odložili njegov izlazak. U međuvremenu su objavili drugi spot, za pesmu „Svanuo je dan“, i lyric video za „Sve je k’o pre“, jednu od četrnaest numera koje su ušle u uži izbor za Nagradu Milan Mladenović 2020. godine. Album sa jedanaest pesama konačno je objavljen krajem prošlog meseca.


„[...] ovo je prilika da se bend predstavi ljudima širom naše regije. Ovaj album obavljen je i na digitalnim platformama, mogu da ga slušaju i ljudi širom sveta. Mi ćemo kao izdavačka kuća uvek podržavati ove momke, zbog njihovog autentičnog stvaralaštva, velike volje da stvaraju, požrtvovanosti i odnosa koje imaju prema muzici, ali i zbog konkretnog odnosa koji imamo sa njima od početka saradnje. Navijaćemo za vas!“, izjavila je Natalija Cajić ispred Jugotona.

Producent i frontmen Magic Busha Damjan Dašić zahvalio je svima koji su pomogli bendu i podržavali ga i napomenuo da je finansijsku podršku izdanju pružio SOKOJ, a idejno rešenje za omot dao niko drugi do Srđan Gojković – Gile.

„Neki krugovi u životu se zatvaraju. Meni je izuzetno drago što je Jugoton – Croatia Records izdavač ovog diska, s obzirom na to da sam ja u ovoj radnji pre dvadesetak godina kupio ,Beli album’, a naš album se – iako to nismo planirali – pojavio na godišnjicu njegovog izdanja. U ovoj radnji kupovao sam sve ploče the Beatlesa za koje je Jugoton imao licencu, tako da ovo zaokružuje priču vezano za moje muzičko odrastanje.“

Dašić je zahvalio prisutnim Magic Bush saborcima Marku Ćaliću i Darku Grujiću, navevši da su album snimili u izuzetnoj harmoniji i da će stvaranje ove ploče ostati lepa uspomena. Izrazio je nadu da će se u skorije vreme bend ponovo okupiti na promociji jer je rad na trećem albumu priveden kraju, a u priremi su i albumi sa Giletom i Zdenkom Kolarom, kao i saradnja sa Prljavim inspektorom Blažom.

Album „Put za Shangri-La“ već nekoliko sedmica dostupan je u fizičkom izdanju, a od utorka ga možete pronaći i na digitalnim platformama. Mi smo ga već recenzirali, a u nastavku možete pogledati i kako je bilo na promociji.

Magic Bush promovisao svoj drugi album, „Put za Shangri-La“

tekst i fotografije: Iva Tanacković