Third I - Use your brain!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Krstareći po noise/drone/industrial talasima od 2006. godine, oscilirajući između Niša i Ćuprije, Predrag Živanović (Figurative Theatre, Terror Couple) i Nenad Popović (Helly Cherry webzine) su se kao THIRD I vratili posle petogodišnje pauze i kompilacijske kasete "Nice Collection (2008-2016)", stoga je pred vama "Use your brain!". 

Njihova muzika, pored jake eksperimentalne potke nudi savršeni odnos i sonični sudar mašine i čoveka, koji u trenucima umiruje, ali i opominje uznemirujućim zvucima. Za nespremne uši, nenaviknute na takve frekvencije i semplove, koji predstavljaju jedinstveni uvid u um modernog čoveka, opterećenog tehnologijom, to može biti i blagoslov i kletva.

Kako su nastupila trenutna (ne)vremena, nikada nije bilo potrebnije promišljati o situaciji, statusu čoveka kao izgubljene jedinke u samostvorenom sistemu, stoga je nova pesma THIRD I-ja jasna naznaka šta nam je svima činiti, kako ne bismo pali u ambis sopstvenih često pogubnih namisli. Da bi bilo jasno u potpunosti, vizuelni deo priče je podjednako mračan, u duhu "nove kuge".

Ne "pametnom dosta", nego pamet u glavu, kako kažu naši stari. 

Daniel Tikvicki
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva