The Drippers – Action Rock

Ono što su Hellacoptersi, Gluecifer i Turbonegro radili na prvim albumima, to isto rade i The Drippers na ovom albumu. Neobavezan, vrlo glasan, razvratan i brzi rokenrol na međi između punka i metala sa debelom dozom Motorheada. O originalnosti ovdje nema smisla razgovarati, dok su energija i dobra zabava zagarantovani.

Speedözer – Rollercoaster
Turbo charged high octane speed crust punk rok na nelegalnim supstancama, sa minimalnim uslovima za snimanje, vrlo vjerovatno u nekoj rupi obloženoj starim tepisima i kartonskim kutijama, ali sa nevjerovatnom dozom energije, brzine i kontrolisanog haosa. Ovo nije bilo kakav demo. Ovo je najbrži demo! Ko ovo izdrži da svira od početka do kraja, znate da ima, ne samo snage, nego i volje na pretek. Ovo je vrlo profi odrađen album u vrlo primitivnim uslovima i finalni proizvod je odličan zahvaljujući najviše želji benda. Live fast deathproof!

Rawhide – Raw Deal
Kao što i naslov kaže, sirovo, brzo i divlje. Manje brzo nego Speedozer, melodičniji nego Toxic Holocaust. Ako su vam ovi bendovi poznati, nemate što da čekate nego navalite na Rawhide i odvrnite pojačala. Može da posluži za rušenje građevina, tabua i vlada. Hard as fuck!

The Jolts – Haute Voltage
Kanadski odgovor Turbonegro-u ne prestaje da oduševljava sa njihovim prvim izdanjem. Već sam pisao o ovom albumu pa vam ostaje samo da bez imalo dvoumljenja poslušate.

Warzaw – Werewolves on wheels

Najmekši bend u ovom kratkom tekstu, tj. u odnosu na pojedine gornje bendove Warzaw doista jesu mekši, ali nemojte da vas zavara, jer i oni ispostavljaju dobar stari i masan rokenrol, iako malo smireniji. Zanimljivo izdanje i bend valja ispratiti i vidjeti što će uraditi u budućnosti.

Speed Freakquelli