Niški psihodelični tandem Samalas predstavio svoj prvi live sessionSviđa ti se? Javi ostalima!

Niški psihodelični tandem Samalas pojačan uglednim gostima i u saradnji sa Down There Studiom predstavlja svoj prvi live session.

Samalas se na "Down There Sessions" predstavlja kao moćan, nadahnut i euforičan bend, koji maksimalno koristi specifičnosti i senzibilitet svih svojih članova u istraživanju zvuka i kombinaciji žanrova, uz energetsku eksploziju i redefinanje kraut-jazza, psihodeličnog roka i bluza. Odsviran je kompetan debitantski EP na koji je dodato godinu dana pandemijskog života, razne lične drame, akumuliran bes i nepristajanje na činjenicu da je muzika gurnuta na marginu.


Samalas se široj javnosti predstavio debitantskim EP izdanjem "MCCLVII" u junu 2020. godine. Svoj prvi i jedini bendovski koncert do sada održali su na decembarskom Hali Gali okupljanju u Dragstoru, a aktuelni singl "Babad Lombok" objavili su krajem aprila ove godine. Dok nestrpljivo čekamo obećanu ploču na kojoj će se naći sve objavljene pesme do sada i još jedna potpuno nova (i spektakularna!) kompozicija, Samalas predstavlja ovu audio-vizuelnu čaroliju u kojoj su pored kreativnog tandema benda - Vuk Sanovski (gitare, sintovi) i Ci Chea (bubanj, perkusije) - učestvovali i saksofonista Ivan Simić, Janko Džamabas na basu, Miloš Pavlović električna gitara i Uroš Milkić na tereminu. Ceo sešn je snimljen u prostorijama novobeogradskog Down There Studija, audio snimatelj bio je Milkić koji je uradio miks i master, kamermani uz njega bili su i Jelena Petković, Nemanja Đorđević i Nikola Stojanović, dok su se post produkcijom bavili Milkić i Andrej Mladenović.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva