DISTANCE
je novi singl Vikowskog koji najavljuje novo izdanje i koji bi trebalo da se pojavi septembra 2021 pod okriljem Kišobrana i Pop Depresije.

U novom singlu sintovi i ritam mašine se savršeno uklapaju sa vokalima, glavnom temom na klaviru, snolikim zvukom trube čiji nas solo dovodi do kraja. Celokupan zvuk pesme stvara osećaje nostalgije ali i nade, tako karakterističnih za muziku Vikowskog.

Napisana za vreme izolacije tokom pandemije, pesma DISTANCE želi da probudi u ljudima želju da se ponovo povežemo sa onima koji su nam dragi. 


Vikowski nije novo ime našim čitaocima a ni Balkanskoj publici. Imali smo prilike da ga poslušamo, da sa njim i porazgovaramo. Ali za one koje su bežali sa časova, Vikowski je minimal, "deep", indie, (synth)pop projekat koji dolazi iz Italije.

Njegova priča krenula je iz Rima 2015. Nakon prvog EP-ja sa tri numere i uspeha koji je postigao sa njim, usledila je turneja od 30 nastupa širom Evorpe u okviru koje je posetio i naše Balkanske prostore gde smo imali prilike da ga pogledamo u Nišu. Nakon turneje seli se u Milano gde sa producentom Fabiom Grandeom (I Quartieri, Colombre) snima debi album "Beyond the Skyline".

Nakon objavljivanja ovog albuma u martu 2017. i promocije u Milanu, kreće na novu turneju te i naredne godine. Balkanska publika je ostavila dobar utisak te je i ovoga puta posetio naše poluostrvo. Ovoga puta okupio je ceo bend kako bi pesme debi albuma bile predstavljene u pravom svetlu i svom punom obliku. U okviru evropskih nastupa imao je prilike da nastupi i sa imenima poput Public Service Broadcasting, The Pains of Being Pure at Heart, Rachel Sermani i drugima.

Tokom 2019. i 2020. Vikowski počinje da radi na novim pesmama koje bi trebale da budu objavljene septembra. Nakon povratničkog singla "The Dentist" koji je premijeru doživeo upravo na našims tranicama, ovoga puta smo slušali i "Distance".