Stellar Tomb je skupina petorice iskusnih muzičara iz Niša čiji je cilj stvaranje nešto drugačijeg zvuka od onog tipičnog za podneblje sa kog dolaze. Njihov muzički pristup podrazumeva kombinaciju više podžanrova metala, od melodic death i black, preko thrash, do progressive zvuka, otelotvorenog u višedelnim, kompleksnim kompozicijama i višeslojnim tekstovima.

Nakon nekoliko nastupa lokalno i u regionu tokom 2019. i početkom 2020. godine, kao i nemogućnosti da se koncertno predstave tokom većeg dela protekle godine, članovi benda su se fokusirali na rad u niškom studiju Heretik, te su pod producentskom palicom Marka Marčića snimili pesmu "The Shadowtheater".

"The Shadowtheater" je jedna od prvih kompozicija koje su napravili članovi benda, sredinom 2018. godine. Isprva su dva dela koja čine ovu kompoziciju predstavljala zasebne pesme, da bi se u toku nekoliko proba benda pokazalo da su komplementarni i da se jako prigodno dopunjavaju. Tekst pak datira još iz 2014. godine; u njemu je život predstavljen kao svojevrsna pozorišna predstava (u dva "čina"), i prepun je raznovrsne simbolike. Ova pesma najviše podcrtava melodic death/black metal aspekt u zvuku benda; ovo je u neku ruku i razlog zbog čega je i izabrana za snimanje - kako bi u 'paketu' sa narednom kompozicijom prikazala širok muzički spektar kojim bend raspolaže.

Bend je trenutno u fazi snimanja naredne numere koju planira da predstavi kroz neko vreme, i očekuje da predstavi ovaj materijal srpskoj publici na jedini način koji dolikuje - koncertno, čim se za to budu stekli uslovi.