Pogledajte dokumentarni film „Novi val – 40 godina nakon, 2. deo“Sviđa ti se? Javi ostalima!


40 godina pojave novog talasa Croatia Records u januaru 2021. obeležava vinilnim reizdanjima četiri studijska albuma prvobitno objavljenih 1981. godine.

To su prvi album grupe Haustor „Haustor”, prvi i jedni album grupe Šarlo akrobata „Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”, prvi album grupe Električni orgazam „Električni orgazam” te „Paket aranžman”, možda i najpoznatiju kompilaciju popularne jugoslavenske muzike kojom su se premijerno predstavile tada mlade progresivne snage Šarlo akrobata, Električni orgazam i VIS Idoli.

Uz reizdanja kultnih novovalnih albuma, Croatia Records je, u produkciji CMC televizije, pripremila i dokumentarni filmu koji će obuhvatiti značaj pomenutih albuma i njihovih kreatora, ali i samog novog talasa za tadašnju jugoslavensku i današnju muzičku scenu.

Drugi deo dokumentarnog filma o novom talasu „40 godina nakon“ nedavno je objavljen (prvi možete pogledati ovde). Puno je toga već ispričano, no svaka je priča jedan novi segment u razumevanju tog neverovatno inspirativnog i kreativnog muzičkog razdoblja i bunta koji je promenio muzičku scenu.

U prošlost će nas odvesti neki od glavnih protagonista novog talasa, a u sadašnjost i budućnost reizdanja njihovih albuma. 

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva