Pogledajte dokumentarni film „Novi val – 40 godina nakon, 1.deo“



Sviđa ti se? Javi ostalima!


40 godina pojave novog talasa Croatia Records u januaru 2021. obeležava vinilnim reizdanjima četiri studijska albuma prvobitno objavljenih 1981. godine.

To su prvi album grupe Haustor „Haustor”, prvi i jedni album grupe Šarlo akrobata „Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”, prvi album grupe Električni orgazam „Električni orgazam” te „Paket aranžman”, možda i najpoznatiju kompilaciju popularne jugoslavenske muzike kojom su se premijerno predstavile tada mlade progresivne snage Šarlo akrobata, Električni orgazam i VIS Idoli.

Uz reizdanja kultnih novovalnih albuma, Croatia Records je, u produkciji CMC televizije, pripremila i dokumentarni filmu koji će obuhvatiti značaj pomenutih albuma i njihovih kreatora, ali i samog novog talasa za tadašnju jugoslavensku i današnju muzičku scenu.

Prvi deo dokumentarnog filma o novom talasu „40 godina nakon“ upravo je objavljen. Puno je toga već ispričano, no svaka je priča jedan novi segment u razumevanju tog neverovatno inspirativnog i kreativnog muzičkog razdoblja i bunta koji je promenio muzičku scenu.

U prošlost će nas odvesti neki od glavnih protagonista novog talasa, a u sadašnjost i budućnost reizdanja njihovih albuma. 





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva