Ovog decembra, beogradski alt duo Lira Vega završava priču vezanu za njihov treći album “Duhovi”, a kako bi u narednoj godina počeli jednu novu. Poslednji singl sa pomenutog albuma “Duhovi”, koji nosi naziv “Bluz” pojavio se na svim aktualnim digitalnim platformama. Pesma je promovisana i video spotom, autorskim delom Dejana Vučetića Vuče, umetnika i člana nekadašnje kult grupe Darkwood Dub. Montažu potpisuje Irena Domazetović. Ovim opusom grupa Lira Vega zatvara poglavlje ekranizacija pesama sa albuma "Duhovi” i zaokružuje priču istog.

"Idealno vreme je za pesmu koja se zove “Bluz”. Čeka nas teška zima, u strepnji i izolovanosti, a pesma predstavlja život koji je za trenutak stavljen na stranu. Spot i pesma pozivaju da se zastane, živi polako, da se priznaju svakovrsne emocije, da se kroz život jednom krene bez naočara za vid, da se perspektive zamute, i shvati da je sve prolazno, relativno, izmaglica i bluz...", poručili su iz benda.

Zoja i Vlada, koji čine bend Lira Vega, vredno rade na novom projektu pod nazivom "Posledice rada", a koji će nositi 16 pesama. Dugo očekivani album očekuje se na proleće 2021. godine. 

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Bend ima 3 objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regionu i Evropi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada. Lira Vega je bend sastavljen od ljudi koji beskonačno vole muziku. Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za “zvukom”, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni preko 20 godina. Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmith-a do Sly Stone-a. Ono što je konstanta vezana za zvuk benda Lira Vega je “modernost” – pa tako bend uvek uspeva da bude jednom nogom u svemiru.