Spotom za pesmu "Bluz" LIRA VEGA završava priču vezanu za njihov album “Duhovi”Sviđa ti se? Javi ostalima!


Ovog decembra, beogradski alt duo Lira Vega završava priču vezanu za njihov treći album “Duhovi”, a kako bi u narednoj godina počeli jednu novu. Poslednji singl sa pomenutog albuma “Duhovi”, koji nosi naziv “Bluz” pojavio se na svim aktualnim digitalnim platformama. Pesma je promovisana i video spotom, autorskim delom Dejana Vučetića Vuče, umetnika i člana nekadašnje kult grupe Darkwood Dub. Montažu potpisuje Irena Domazetović. Ovim opusom grupa Lira Vega zatvara poglavlje ekranizacija pesama sa albuma "Duhovi” i zaokružuje priču istog.

"Idealno vreme je za pesmu koja se zove “Bluz”. Čeka nas teška zima, u strepnji i izolovanosti, a pesma predstavlja život koji je za trenutak stavljen na stranu. Spot i pesma pozivaju da se zastane, živi polako, da se priznaju svakovrsne emocije, da se kroz život jednom krene bez naočara za vid, da se perspektive zamute, i shvati da je sve prolazno, relativno, izmaglica i bluz...", poručili su iz benda.

Zoja i Vlada, koji čine bend Lira Vega, vredno rade na novom projektu pod nazivom "Posledice rada", a koji će nositi 16 pesama. Dugo očekivani album očekuje se na proleće 2021. godine. 

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Bend ima 3 objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regionu i Evropi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada. Lira Vega je bend sastavljen od ljudi koji beskonačno vole muziku. Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za “zvukom”, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni preko 20 godina. Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmith-a do Sly Stone-a. Ono što je konstanta vezana za zvuk benda Lira Vega je “modernost” – pa tako bend uvek uspeva da bude jednom nogom u svemiru.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva