Subotička mnogočlana muzička grupa Wooden Ambulance objavila je novi video spot za pesmu "Girls Who Smoke". Ovo je osmi video-singl s albuma “Redville” koji je 2019. godine objavljen u saradnji benda s izdavačkom kućom Pop Depresija/Kišobran.

Video za "Girls Who Smoke" delo je Sare Arbutine (rediteljka i glumica) i Kristijana Birkaša (fotografija, montaža). U videu se pored Sare pojavljuje i Oliver Mihajlović, a spot je sniman u Subotici i Paliću tokom ove godine.


"Redville" je šesti studijski album Wooden Ambulance (ako se tu doda i album sa remiksima i saradnja sa Robertom Tilijem) i zvanično je objavljen u junu prošle godine. "Girls Who Smoke" je osmi video spot s albuma, a Vudeni uz pomoć prijatelja konstantno pomeraju granice (alternativne) produkcije, naracije, mašte i moći koju kada se udruže imaju muzika i pokretne slike.

"Redvile" je pravo malo remek delo, a ako album niste slušali do sada - ovo može da bude zaista kao neko putovanje o kojem ste dugo maštali. Neke priče moraju da se ispričaju, a priča o “Redviileu” je jedna od onih koja nikako nije htela da se završi… Prkosila je vremenu, životu, zdravstvenim problemima, ličnim brodolomima, odlascima i dolascima, počecima i krajevima ljubavi i sada je spremna da je čuju svi koji to žele. Okupite se okolo, tu je Čovek sa gitarom, to su brojni talentovani muzičari koji su uložili sebe i svoje znanje u nešto što je najbolje ostvarenje ovog subotičkog kolektiva u jednoj neverovatnoj karijeri koja zaslužuje HBO seriju. Ovo nije Amerikana, ovo nije bluz, ono nije kantri, ovo nije rokenrol… Ovo je krik čoveka koji je preživeo i koji je krenuo dalje.