Wooden Ambulance novim spotom nastavljaju da pomeraju graniceSviđa ti se? Javi ostalima!

Subotička mnogočlana muzička grupa Wooden Ambulance objavila je novi video spot za pesmu "Girls Who Smoke". Ovo je osmi video-singl s albuma “Redville” koji je 2019. godine objavljen u saradnji benda s izdavačkom kućom Pop Depresija/Kišobran.

Video za "Girls Who Smoke" delo je Sare Arbutine (rediteljka i glumica) i Kristijana Birkaša (fotografija, montaža). U videu se pored Sare pojavljuje i Oliver Mihajlović, a spot je sniman u Subotici i Paliću tokom ove godine.


"Redville" je šesti studijski album Wooden Ambulance (ako se tu doda i album sa remiksima i saradnja sa Robertom Tilijem) i zvanično je objavljen u junu prošle godine. "Girls Who Smoke" je osmi video spot s albuma, a Vudeni uz pomoć prijatelja konstantno pomeraju granice (alternativne) produkcije, naracije, mašte i moći koju kada se udruže imaju muzika i pokretne slike.

"Redvile" je pravo malo remek delo, a ako album niste slušali do sada - ovo može da bude zaista kao neko putovanje o kojem ste dugo maštali. Neke priče moraju da se ispričaju, a priča o “Redviileu” je jedna od onih koja nikako nije htela da se završi… Prkosila je vremenu, životu, zdravstvenim problemima, ličnim brodolomima, odlascima i dolascima, počecima i krajevima ljubavi i sada je spremna da je čuju svi koji to žele. Okupite se okolo, tu je Čovek sa gitarom, to su brojni talentovani muzičari koji su uložili sebe i svoje znanje u nešto što je najbolje ostvarenje ovog subotičkog kolektiva u jednoj neverovatnoj karijeri koja zaslužuje HBO seriju. Ovo nije Amerikana, ovo nije bluz, ono nije kantri, ovo nije rokenrol… Ovo je krik čoveka koji je preživeo i koji je krenuo dalje.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva