The Smashing Pumpkins podelili su dve nove pesme "Cyr" i "The Colour of Love" preko izdavačke kuće Sumerian.

foto: Smashing Pumpkins twitter nalog
The Smashing Pumpkins su potvrdili da rade na novom albumu i da su bendu trojica originalnih članova Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin uz dugogodišnjeg člana gitaristu Jeff Schroedera. To će biti njihovo prvo izdanje od albuma Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun iz 2018. godine

"Cyr" i "The Colour of Love" snimljene su u Čikagu, produkciju je radio Billy Corgan. koji je o pesmi i spotu izjavio sledeće: "'Cyr' je distopična ludost. Jedna duša protiv svih svetskih stvari, postavljena u pozadini distance i odmerenosti. Za mene to deluje i kao nada i odbacivanje onoga što verujemo da jeste a nije moguće."

Video za pesmu "Cyr" režirala je Linda Strawberry koja je o spotu rekla: "Ovo je gotski grozničavi san, umetnička vizuleizacija koja kreira beg iz emotivnog crnog oblaka koji visi nad svima nama ove godine. Mračna zavodljivost snimljena u karantinu uz fizičku distancu."

Oba nova singla su u goth/synthpop maniru, a videćemo da li će takav biti ceo albuma ili ćemo ipak čuti i nešto klasičnog The Smashing Pumpkins zvuka.

The Smashing Pumpkins su 2018. godine objavili album "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1", prvi na kome je nakon mnogo godina svirao i originalni gitarsta James Iha. Od tada postavu čine četvorica gore navedenih muzičara. Izlazak albuma obeležila je i javna konfrontacija Billyja Corgana za originalnom basistkinjom D'arcy Wretcky.