Kristallblut / Obscure Abhorrence / Black Metal Propaganda Deutschland

Ovu besplatnu kopiju diska dobio sam kao poklon prilikom kupovine fanzina od jedne veoma posvećene izdavačke i distro kuće ih Nemačke - Obscure Abhorrence Productions. Bez obzira što je skuplje koštala poštarina, od inače veoma prihvatljive cene fanzina, ispoštovan sam maksimalno, što samo govori o iskrenom duhu andergraunda koji stoji u pozadini.

Ova kompilacija vratila me je u vreme kada sam iz nekih, slično koncipiranih izdanja, baš na ovaj način istraživao, proučavao i inhalirao do tada meni nepoznate bendove. Samo par osnovnih pisanih informacija beše tada sve što mi je bilo poznato, dok ne dođe prvo dial-up internet itd. Sada je sve mnogo pristupačnije, zahvaljujući brzom internetu, ali ipak ovakva kompilacija u 2019-toj deluje veoma andergraund. Digitalni mediji pokušavaju da fizički format povuku u zapećak, u svoj ovoj brzini života koja nam je nametnuta i koja nas tera da sve mora da bude brzo i instant. Vremenom ćemo doći do ultimativne istine, da fizički format/pojava/oblik muzike, ipak jeste jača spona sa umetnikom i slušaocem.

Za neke bendove sa ove kompilacije čuh i ranije; samim tim zanimljivije ovo putešestvije beše. Neki bendovi prezentovani na ovom materijalu, uprkos internetu i dalje su duboko u podzemlju, sa vrlo malo, ili bez ikakve dostupne informacije i teško im je ući u trag, bez da se potrudite i zagrebete dublje ispod površine.

Na ovom albumu prezentovano je 16 black metal numera, i prisutni su gotovo svi poznati pravci black metala. Neke pesme su, zbog dužine, prezentovane samo delimično, kao edit varijante. Iako dominiraju bendovi iz Nemačke, na disku su predstavljeni i bendovi/projekti iz Poljske, Francuske, Kanade, Austrije, Španije, Irana...

Ako ste pravi black metalac sigurno ćete pronaći neki biser koji će vam leći na dušu i naterati vas da ga istražite po dubini. Znači kompilacija je ispunila svoju svrhu u potpunosti. Dok god je ovako posvećenih individua pravi duh dubokog andergraunda će opstati. Podržite sjajni Obscure Abhorrence Productions-našu nemačku bratiju i ostale izdavače ovog moćne propagande koji se ne predaju u svojoj nameri da podrže ono što istinski vole.

Još jednom da podržim slogane koji su jasno i glasno prezentovani a sa kojima se apsolutno slažem:
Fuck you, download bastards!
Stay true = Buy Original Albums!

JZ Navoj