Grupa Bullet for a Badman predstavila je spot za numeru “Sahara” što je ujedno i prvi singl sa aktuelnog albuma “Busola” izdatog protekle jeseni za Ammonite Records.

Spot je sniman ove godine u beogradskom studiju u kojem sastav održava probe i na taj način predstavlja deo atmosfere u kojoj članovi benda stvaraju. Snimanje zvuka, miks i mastering uradio je Uroš Milkić, a kameru i montažu Ivan Simić.

— Odlučili smo se za ovu pesmu jer je meni kao autoru muzike i videa bila prva na listi da je spakujem u celinu. Sama kompozicija je prolazila kroz više faza, od početne koja je zamišljena kao neki gruv severne i zapadne afrike, preko Fele Kutija, da bi se konačno usidrila u neku estetiku evropske rok muzike u širem smislu tog termina, rekao je Ivan u izjavi za naš sajt.


Podsetimo, Bullet For a Badman je bend koji svira instrumentalne kompozicije bazirane na, funk, afro i jazz ritmovima, kombinujući ih sa gitarskim zvukom i melodičnim duvačkim temama. Bend se prvobitno zvao Metak za zlikovca i pod tim imenom i sa tadašnjom postavom objavljena su dva albuma: “Live at Underground Studio” i “Lagos Express”. Posle kraće kreativne pauze, promene imena i nekoliko članova, sastav je nastavio sa radom. EP “Mediterranean Leaves” objavili su 2018., a naredne godine i pomenuti album “Busola”.

Na novom izdanju nalaze se odabrane kompozicije inspirisane različitim muzičkim pravcima i kulturama odsvirane na specifičan način, originalnim umetničkim izrazom kojim se od samog početka obraćaju publici.

Bullet for a Badman su: Ivan Simić (gitara), Milan Simić (bas gitara), Petar Milanović (bubnjevi), Dušan Petrović (bariton saksofon, flauta) i Konstantin Sotirovski (truba).