Veseli četvrtak ne popušta ni u ova turbulentna vremena. Svakog četvrtka nastavljaju da donose bonelijevsku radost na kioske i striparnice, a na zadnjim koricama najnovijeg broja Zlatne serije našli smo najavog člana edicije.


Reč je o Dedvud Diku, afro-američkom kauboju poteklom iz pera američkog pisca Džoa Lensdejla. U Italiji je objavljen kao mini serijal od sedam epizoda, a Veseli četvrtak nam u 21. broju svoje Zlatne serije donosi prve dve koje potpisuju Masiero i Mastantuono.

SBE je dogodovštine gospodina Dika stavio pod znak Audačea, što znači da je sadržaj koji se može naći u ovom stripu namenjen odrasloj publici. Može se očekivati veliki broj eksplicitnih scena i još eksplicitnijeg rečnika. Čitaoci sa slabijim stomakom, čuvajte se. Ljubitelji ukusa prašine i lošeg viskija, radujte se.

Posle izuzetnog serijala Priče iz baze Drugde, koji je takođe udomljen ispod žute trake, još jedan novi serijal će inspirisati domaće naslovničare. I nadamo se da iz Veselog četvrtka, planiraju da nastave sa pružanjem domaćeg utočišta italijanskim novitetima.

Nikola Tasković