Rođendan Boba Marleyja obeležen objavljivanjem spota za “Redemption Song”



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Objavljivanjem spota započeo je niz događaja kojim će se čitave godine obeležavati 75. rođendan legendarnog muzičara.

Foto: Adrian Boot, Universal Music
Povodom obeležavanja 75. rođendana legendarnog Boba Marleyja predstavljen je video spot za njegov svevremenski klasik „Redemption Song“. Premijera spota obeležila je početak objavljivanja raznolikog i uzbudljivog sadržaja kojim će se tokom čitave godine pod nazivom MARLEY75 slaviti rođendan jednog od najuticajnijih muzičara u istoriji.

Pesma „Redemption Song“ objavljena je u oktobru 1980. godine te se našla na devetom studijskom albumu „Uprising“, a inspirisao ju je Marcus Garvey i njegov govor „The Work That Has Been Done“. Predivan animirani video za ovaj bezvremenski klasik premijerno je predstavljen 5. februara, a kreirali su ga francuski umetnici Octave Marsal i Theo De Gueltzl.

Video se sastoji od 2747 originalnih crteža te uz pomoć moćne simbolike i alegorije prikazuje jačinu poruke kojom je Bob Marley ostavio neizbrisiv trag u popularnoj kulturi.

Marsal i De Gueltzl inspiraciju za spot su pronašli u Bobovoj rodnoj Jamajci i u savetima savetima koje su im dali članovi njegove porodice: „Ovaj animirani spot prikazanim alegorijama publiku vodi kroz istoriju ropstva, Jamajke, rastafarijanske kulture i Bobovog privatnog života.“



MARLEY75 će legendarnom muzčaru tokom čitave godine odati počast kroz ekskluzivan sadržaj, snimke, izložbe i razna događanja. Deo Bob Marley Celebration događaja biće i njegovi sinovi Ziggy Marley i Stephen Marley, koji će ovog proleća kao headlineri trodnevnog The BeachLife Festivala uživo izvesti brojne pesme iz njegove uticajne diskografije.

Muzičar, pesnik, politička i duhovna ikona, Bob Marley je svojim pesmama postigao veliki uspeh koji nijednom drugom muzičaru nije pošao za rukom. Njegovi su albumi prodani u milionima primeraka širom sveta, dok se broj streamova njegovih pesama broji u milijardama. Izdanje „Legend“, kompilacija Bobovih najvećih hitova najprodavaniji je reggae album svih vremena te je album koji se najduže zadržao na Billboard Catalog Albums listi.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva