PEARL JAM o novom singlu: „Dance of the Clairvoyants’ je nešto kao kad Seattle susretne Talking Headse“



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Prvi singl s dugo očekivanog novog albuma ugledao je svetlo dana, a kako sam bend kaže: ‘Dance of the Clairvoyants’ je nešto kao kad Seattle susretne Talking Headse.

foto: Danny Clinch
“Ova pesma je perfektna oluja eksperimentiranja i prave saradnje”, izjavio je basista Jeff Ament povodom objave pesme “Dance of the Clairvoyants” i dodao: “Ovo je funky eksperimentalni rock zvuk koji više podsjeća na Talking Heads nego na grunge iz Seattlea.”

Podsećamo da je najavljeni “Gigaton” prvi studijski album nakon sedam godina. Novo, jedanaesto po redu studijsko izdanje Pearl Jama svojevrsni je naslednik “Lightning Bolt”-a objavljenog 2013. godine, a singl “Cant’ Deny Me” iz 2018. ipak se neće naći na novom albumu.

Produkciju potpisuju članovi benda i Josh Evans. Gitarista Mike McCready priznao je kako je rad na novom albumu bio dugo putovanje, no da su se članovi benda zahvaljujući tom iskustvu još više zbližili. Proces stvaranja “Gigatona” opisao je kao paralelno “emotivan, ali povremeno i zbunjujuće mračan eksperimentalni muzički putokaz koji vodi ka muzičkom iskupljenju.”

Omot albuma potpisuje kanadski fotograf, reditelj filmova i morski biolog Paul Nicklen. Fotografiju “Ledeni vodopad” (“Ice Waterfall”) zabeležio je u Norveškoj te prikazuje ledeni Nordaustlandet čiji se volumen smanjuje topljenjem prouzrokovanim klimatskim promenama.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva