Nil Gejmen preko Tvitera spasao jednu knjižaru



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Mala nezavisna knjižara Petersfild iz Hempšira u Engleskoj u utorak nije prodala nijednu knjigu, prvi put u sto godina poslovanja.

Oni su na zvaničnom Tviter profilu knjižare objavili fotografiju praznih hodnika s porukom da je to prvi dan u njihovoj istoriji da niko nije ušao u knjižaru.


Kako Danas javlja, sve se promenilo kada je nakon nekoliko sati, Nil Gejmen, autor romana „Sendmen“, „Koraline“ i „Američki bogovi“, retvitovao ovu objavu milionima svojih pratilaca. Prilično bedan utorak pretvorio se u dan s odličnom zaradom.

Džon Vestvud, vlasnik knjižare, kaže da je primio 95 narudžbina i više od 300 zahteva za knjige čim se tvit proširio. Zaradili su više od 1.000 funti, zapratilo ih je više od 1.100 korisnika Tvitera i stiglo više od 300 poruka samo zbog jednog retvita.

„To je zaista neverovatno i divno. Ljubitelji knjiga su zaista posebni i svi su bili puni podrške“, kazao je Vestvud. On je knjižaru nasledio od oca, a težak udarac poslovanju zadalo je poručivanje putem interneta, zbog čega je čak morao da proda i stan kako bi nastavio da radi.

„Knjige su nešto posebno i ništa ne može da nadmaši odlazak u knjižaru. Da ih razgledate, dodirujete, mirišete – to je posebno mesto“, kaže Vestvud, koji se zahvalio Gejmenu na podršci.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva