Dok mnogi nestrpljivo čekaju njegov novi film "Once Upon a Time In Hollywood", slavni reditelj Quentin Tarantino uskoro će na Netflixu predstaviti produženu verziju filma "The Hateful Eight" iz 2015. godine.


Misteriozna krimi-drama, koja je pokupila odlične kritike, tako će na popularnom servisu biti prikazana kao mini serija kroz četiri 50-minutne epizode.

Dok mnogim fanovima i filmskim kritičarima nije jasno zašto se reditelj odlučio na ovaj način predstavljanja ostvarenja koje je već predstavio pre tri godine, Tarantino ne vidi ništa loše u tome.
"Iz Netflixa su me pitali imam li još sadržaja sa snimanja i jesam li zainteresovan da sve spojim kako bismo film prikazali kroz tri ili četiri epizode, u zavisnoati od količine materijala. Produžena verzija ima otprilike 25 minuta novog sadržaja, a druge scene nisu prikazane isto kao u filmu", pojasnio je reditelj.

Epizodni format, dodaju iz Netflixa, pomaže Tarantinu da prikaže različite situacije iz perspektive različitih likova. Netflix je i ranije radio slične projekte sa avanturističkim pričama kao što su "Black Mirror: Bandersnatch" ili "You vs. Wild".

Podsećamo, radnja "The Hateful Eight" smeštena je desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena u ulozi Samuela L. Jacksona, bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snežnom olujom u malom gradiću u Coloradu.

Recenziju filma pročitajte ovde.