Zoli (Ektomorf) poručuje: Dođite na naš koncert!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Ektomorf je mađarski groove/thrash metal sastav koji iza sebe ima dvocifreni broj izdanja, velike svetske i evropske turneje, fanove širom planete Zemlje i za sada samo jedan koncert u Srbiji, u vojvođanskom Molu. Ova nepravda će biti ispravljena 1. maja kada panonski metalci konačno dolaze u Beograd. Oni se trenutno nalaze na velikoj svetskoj turneji pod nazivom ,,Fury’’ tokom koje promovišu svoje poslednje izdanje identičnog imena. U skladu sa tim odgovori su nešto kraći, a ni broj pitanja nije bio nerealno veliki. Zahvaljujući organizatoru koncerta, RTR Records-u, učinjena nam je velika čast da uradimo ovaj intervju, a odgovore na pitanja dao nam je, ni manje ni više, nego frontmen grupe - Zoltán Zoli Farkas. Uživajte.


HC: Ovo pitanje se samo nametnulo za početak. Drugi put dolazite u Srbiju, ali prvi put u Beograd. Zašto vam je trebalo toliko vremena iako smo susedi?
Zoli:
Hej! Ne znam zašto nam je toliko dugo trebalo. Nije zavisilo od nas. Verovatno nas niko nije zvao pre, ali evo dolazimo sada i veoma se tome radujemo.

HC: Prošle godine ste izdali novi album pod nazivom ,,Fury’’. Da li ste zadovoljni reakcijom publike po pitanju istog?
Zoli:
Ja mislim da je ,,Fury’’ najjači album Ektomorf-a ikada izdat. Reakcija je bila veoma pozitivna, čak i pozitivnija od onoga što sam zapravo očekivao. Znao sam da će album biti zaista snažan, ali je prijem kod publike bio daleko bolji nego što sam mislio.

HC: Izdali ste četiri albuma za Nuclear Blast, a nakon toga prešli na AFM Records. Čemu takav vid transfera?
Zoli:
Sa Nuclear Blast-om smo radili u periodu od 2003. do 2007. godine, a nakon toga smo 2008. potpisali za AFM Records. Jednostavno je moja odluka bila da radimo sa AFM i to je sve.

HC: Na albumu ,,Aggressor’’ iz 2015. godine nalazi se pesma Holocaust. Odakle inspiracija za takvu temu i da li je bilo teško snimati delove spota na mestu kao što je Aušvic?
Zoli:
Uvek sam bio veoma zainteresovan za ovu temu, a snimanje spota nije išlo lako, no i to smo sredili. Aušvic je mesto bola i smrti, te je zbog toga pesma vrlo mračna.

HC: Možete li izdvojiti najinteresantniji ili pak najvažniji momenat u vašoj, 25 godina dugoj karijeri?
Zoli:
Ne mogu zato što je svaki deo moje karijere bitan, bez obzira da li je bio dobar ili loš. Sve je to sastavni deo takvog života i ono što me je učinilo ovakvim kakvim sam.

HC: Kakva su vam očekivanja u vezi prvog beogradskog koncerta? Pored toga, da li biste mogli poslati jednu poruku za sve vaše fanove koji će čitati ovaj intervju?
Zoli:
Čuo sam da je beogradska publika žestoka, tako da se nadam jednoj ubitačnoj svirci. Moja poruka fanovima, metalcima je veoma jednostavna – dođite na naš koncert!

Intervju pripremio Nemanja Mitrović Timočanin



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva