Kada neki fanzin dođe do broja 95 (!) onda mogu da kažem samo dve reči: “SVAKA ČAST”! Tačnije, mogao bih da kažem i da čovek koji uređuje taj fanzin, Vasa Radovanović iz Belog Potoka nije normalan i da mu skidam kapu na entuzijazmu da istraje. I da mi nije jasno da se neko maje sa fanzinaštvom u ovoj zemlji još od 1986. godine kad je izašao prvi broj. Ali neću, da ne bi neko pogrešno razumeo moje reči… 😊

…Oprem dobro je dobro poznat svima na underground sceni Srbije i bivše Jugoslavije jer, evo već 33 pune godine prati punk, rock i alternativnu scenu na ovim prostorima. Nažalost, već neko vreme izlazi samo u pdf formatu. Kažem "nažalost", jer sam veliki pobornik štampanog izdanja i retro-nostalgičar. Razlog su, naravno, moje godine, koje su slične Vasinim pa mi je blizak i njegov stil pisanja i uređivanja ovog izdanja.

U ovom broju, zdušno su mu pomagali i dva Milana, B. Popović i Đorđević koji su svojim intervjuima i recenzijama obogatili fanzin. U 95. broju nalazimo tri odlična i obimna intervjua, jedan sa bendom ZID MORTAL, a povod je bio njihov novi album, “Monopol i Riziko”. Drugi, koji se nametnuo kao centralna tema ovog broja, intervju sa Goranom Kukićem, jednim od organizatora Tower Rock Festa u Vršcu koji se po šesti put održao krajem prošle godine i Stevanom Pivničkim, liderom benda Acidfather iz Srbobrana, koji je učestvovao na pomenutom festivalu. Treći razgovor prenet na pdf format je intervju sa momcima iz benda Sickter koji dolaze sa juga Srbije, sa relacije Negotin-Niš. U ovom broju nalazimo i članak u spomen Draženu Jankoviću Draletu, prerano preminulom članu bendova Elvis J. Kurtović i Zabranjeno Pušenje, ali i pesniku, glumcu i aforističaru. U delu gde su recenzije ova tri pomenuta borca za rokenrol osvrnuli su se na nova izdanja bendova kao što su  već pomenuti Zid Mortal, legendarni Arnold Layne & Alhemija, novosadski veteran Flower Rocky Boys koji su se posle puno godina probudili iz hibernacije, bluz albume novog srpskog gitarskog heroja Nikole Čubrila i Dragana Tošića koji je sa prijateljima iz benda Zona B snimio deset pesama koje zavređuju pažnju, a dotakli su se i kompilacija Ciklonizacije i NAV recordsa kao i još nekoliko članaka.

Sve u svemu, uživao sam čitajući ovaj broj jer su mi se svideli i sadržaj i forma i stil izdanja, i ne preostaje mi ništa drugo nego da ga vam preporučim, a Vasi da poručim: Samo napred, guraj, guraj!

Fanzin može besplatno preuzeti ovde.

Zoran Popnovakov