Za bend Terrorizer su čuli svi metalci i ne samo metalci. Punkeri i coreri su se takođe kleli u legendarni “World Downfall”, svojevrsni manifest ekstremnog zvuka s kraja osamdesetih godina prošlog veka. Terrorizer zovu još i “grandfathers of grind” pa bi trebalo da vam je sve jasno. Osovina benda je svakako bubnjar Pete Sandoval, svima takođe poznat kao član Morbid Angela. Kroz bend je prošlo još dosta poznatih muzičara, ali je Pete, što bi se reklo, bio i ostao gazda. 

Dugo se mislilo da će Terrorizer ostati upamćen samo po prvencu, ali je onda sedamnaest godina kasnije izašao “Darker Days Ahead”, pa onda 2012. godine “Hordes of Zombies”, da bi pre nekih desetak dana svetlo dana ugledao “Caustic Attack”, čini mi se, najbolji album benda u novom milenijumu. 

Jasno je odavno da novi albumi bilo kojeg benda u ovom žanru ne mogu imati onaj značaj kao što je imao “World Downfall”, jer su se tada pomerale granice brzine, agresivnosti i brutalnosti. Do danas je sve već odsvirano, pokušano, izeksperimentisano i ne vidim način kako bi nas Terrorizer mogao iznenaditi novim albumom. I možda je baš u tom caka, američka trojka nije filozofirala niti komplikovala, u četrnaest pesama koje traju nešto kraće od tri četvrt sata dobili smo sve što smo očekivali – brutalnu agresiju, brzinu, snagu i što je najvažnije – KVALITET. Produkcija koju je radio Jason Suecof, poznat po radu sa bendovima Black Dahlia Murder, Deicide i Monstrosity spojio je old-school i moderan zvuk dobivši odličnu sinergiju oba sounda.

Od “Turbulence” do “Wasteland” nema stajanja.  Rifovi, kanonade bubnjeva, bas deonice koje vas udaraju u stomak, daju vam do znanja da vas Sandoval, Lee Harrison koji ovde svira gitaru, a u Monstrosity-ju bubnjeve i Sam Molina (takođe poznat po radu u bendu Monstrosity, ali i black/death bendu Infernaeon) neće pustiti iz šaka do kraja albuma. Ne znam da li je uopšte moguće izdvojiti neku pesmu kao bolju od ostalih u ovom “napadu na sva čula”, ali moji lični favoriti bi svakako bili “Trench Of Corruption” i “Invasion”. Što bi rekli Anglosaksonci – HIGHLY RECOMENDED!

Zoran Popnovakov