Sasquatch je osnovan u Filadelfiji 2000. godine da bi se naredne godine preselili u Los Anđeles kada se gitarista Kit Gibs pridružio bubnjaru Riku Feranteu i basisti Klejtonu Čarlsu. Godine 2007. Čarls napušta grupu, a na njegovo mesto stiže Džejson Kazanova, a od prošle godine sa njima je novi bubnjar Kreg Rigs. Njihov muzički stil je kombinacija elemenata metala, roka i psihodelije sedamdesetih godina prošlog veka.


Muzika ovog trija našla se u mnogim filmovima, televizijskim emisijama i video igricama, kao što su Clerks, Sons of Anarchy, Dog the Bounty Hunter; Jersey Girl, The Supernatural, Viva La Bam… Samozvani debi album objavili su 2004., da bi dve godine kasnije svetu predstavili novo izdanje “II”. Nakon još dve ploče “III” (2010. godine) i “IV” (2013. godine), juna 2017. objavljuju peto studijsko izdanje “Maneuvers” za Mad Oak Records. U pitanju je najkoncizniji album benda do sada. Ponovo su sarađivali sa producentom Endrjuom Šnajderom (Andrew Schneider) koji je radio sa grupom na njihovom drugom izdanju.

Ono što fanovi mogu da čuju na aktuelnoj ploči jeste najzrelija i najinspirativnija kolekcija pesama koju su do sada objavili, sastavljenu kako od poznatih momenata koji greju srce, tako i od sjajnih heavy elemenata, kao i uvek. Nedvosmisleno, pažnja je posvećena pričanju evergrinovskih rokenrol priča o izgubljenoj ljubavi, mržnji, započinjanju veza i upropašćenim životima, uništenim domovima na jedan drugačiji način.

Album “Maneuvers” odlično je prošao kako kod publike tako i kod stručne kritike, te se našao na vrhovima završnih top lista mnogih medija širom sveta. 

Priliku da pogledate ovaj bend u Beogradu ćete imati u četvrtak, 25. oktobra u klubu Dorćol Platz (Dobračina 59b) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas. Kao podrška nastupiće jedan od najperspektivnih bendova iz Srbije, Cardinal Point iz Vranja.